GREYHOUND GEORGE - ALL YOU CAN EAT !

Met zijn eerste CD “Delta Dog” liet Greyhound George al horen uit het juiste Blues-hout gesneden te zijn. Het album kende overal positieve reacties en ook Rootstime (zie vorige recensies) wist het talent van de man naar waarde te schatten. De zanger/gitarist uit Oost-Westfalen komt nu op de markt met “All You Can Eat !” en laat er maar geen twijfel over bestaan, dit is opnieuw een album van hetzelfde (hoge) niveau.

Greyhound George presenteert ons weer een akoestisch album met zijn Resonator in de hoofdrol. Zowel akoestisch als elektrisch weet hij te boeien. Hij beheerst het fingerpicking als de oude meesters als Robert Johnson, Tampa Red en Arthur Blind Blake. De grote voorbeelden van Jürgen Schildmann (zijn echte naam) keren terug in zorgvuldig uitgekozen overs: “ Saddle Up My Pony” van Son House, “Preaching Blues” van Robert Johnson en vooral de briljante versie van Dylan’s “Blind Willie Mc Tell”. Enkel over zijn versie van “People Get Ready” van Curtis Mayfield zijn we wat minder enthousiast, alhoewel zijn hieraan gekoppelde versie van Blind Willie Johnson’s “Dark Was The Night” duidelijk zijn klasse als bluesgitarist laat bewonderen.

Dit album telt 17 (zeventien !) tracks waaronder tien zelf geschreven nummers, geschraagd op de vooroorlogse stijl zonder die typische sound op te roepen. Omschrijf het gerust als een herinterpretatie en een poging om o.a. die Country- en Deltablues sfeer een nieuw leven in te roepen en een 21e eeuws tintje mee te geven. Solo op gitaar, mandoline of met zijn mondharmonica en slechts sporadisch begeleid door de groep waar hij ook mee optreedt: zijn echtgenote Heidi Schildmann, bas en backing vocals, Andy Grünert met fantastische harmonicabijdragen en Helmut Sprick op een oud Hammond B-3 orgel, heeft dit alles geleid tot een gevarieerde bluesplaat van meer dan 63 minuten (!) die op geen enkel moment verveelt.

De productie deed hij, net als bij de voorganger, zelf en wij kunnen er alleen maar bewondering voor koesteren. Liefhebbers van akoestische blues zullen deze release toejuichen. Zij die de eerste parel van de man in hun collectie hebben mogen dit album er gerust aan toevoegen. Voor hen die Greyhound George niet zouden kennen zijn wij toch wat geneigd om de voorganger naar voor te schuiven als eerste kennismaking. Dat album lijkt mij net wat toegankelijker te zijn.

Bluesyluc

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video

Label: Easyplay