EILEN JEWELL PRESENTS BUTCH HOLLER – A TRIBUTE TO LORETTA LYNN

Loretta Lynn is een belangrijke countryzangeres uit de jaren ’60 en ’70 van wie het levensverhaal het ideale scenario voor een film zou zijn. Ze groeide op in een klein stadje in Kentucky dat de naam ‘Butcher Holler’ droeg. In haar lange muziekcarrière zou ze zich onderscheiden van de andere countryzangeressen door haar onconventionele en controversiële songonderwerpen waarbij ze geen enkel taboe uit de weg ging. Overspel, one night stands, het uiten van haar atheïsme, alcoholisme en echtelijke problemen kwamen allemaal aan bod in de songs van deze mijnwerkersdochter. Loretta Lynn was vooral een voorvechtster voor de rechten van de vrouwen en enkele van haar scherpere liedjes werden verbannen van de radio door conservatieve lieden.

Eilen Jewell uit Boston is momenteel één van de grootste sterren in het folk- en countrygebeuren en ze mocht Loretta Lynn enkele jaren geleden persoonlijk ontmoeten wat voor haar een onvergetelijk moment is gebleken. Ze was zo onder de indruk van deze momenteel al oudere dame dat ze besloot om zich in haar grote songrepertoire te verdiepen en haar te vereren met een tribute-album.

“Eilen Jewell Presents Butch Holler – A Tribute To Loretta Lynn” is het resultaat van deze noeste arbeid en bestaat uit twaalf liedjes waarbij “A Man I Hardly Know”, “Whispering Sea”, “Don’t Come Home A-Drinkin’ (with Lovin’ On Your Mind)”, “Another Man Loved Me Last Night’” en “This Haunted House” voor enkele beklijvende momenten komen zorgen.

De begeleidingsband voor deze tribute-plaat bestaat uit haar drie trouwe muzikanten Jerry Miller (gitaar en pedal steel), Johnny Sciascia (staande bas) en Jason Beek (drums en percussie). Loretta Lynn kan met een gerust gemoed verder aan haar oude dag werken want met Eilen Jewell is haar muzikale opvolging gegarandeerd in goede handen.

Eilen Jewell komt op 29 september naar de Handelsbeurs in Gent en zal daar naast de songs uit dit nieuwe album ook de beste nummers brengen uit haar vorige bejubelde platen “Boundary County” uit 2006, “Letters From Sinners & Strangers” uit 2007, “Heartache Boulevard” uit 2008 en het schitterende “Sea Of Tears” uit 2009. Misschien licht ze zelfs al een tipje van de sluier in verband met de songs van haar nog dit jaar verwachte nieuwe soloplaat met eigen liedjes.

(valsam)

EILEN JEWELL LIVE
29.Sep.2010 - Handelsbeurs, Gent, BE
10.Oct.2010 - Roepaen Festival, Ottersum, NL.
24.Oct.2010 - Patronaat, Haarlem, Noord-Holl
24.Oct.2010 - De Viersprong - Private Party, 's Heer Hendrikskinderen (Goes)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Signature Sounds Rec.
Distr.: Continental Record Serv.