THE MARSHALL FORD SWING BAND - IT'S ABOUT DAME TIME

Met de eerste cd van The Marshall Ford Swing Band gaat men terug naar het begin van the Texas swing die reeds door de legendarische fiddler Johnny Gimble werd gebracht en die eveneens de grootvader is van zangeres en frontvrouw Emily Grimble, dus zij heeft die Texas swing zeker in het bloed. De cd heeft die sfeer dan ook volledig terug,want vanaf het eerste nummer "Lyla Lou" heeft de groep u in zijn macht, daar zij er echt werk van gemaakt hebben om swing & jazz te combineren.

In sommige nummers zoals "Old Joe's Hittin The Jug" gaat men echt de 30'&40' jaren sound gaan spelen. Ik kan bij verschillende nummers een vergelijk maken met de sfeer en stem van Billie Holiday. In "Dreamin" neemt Greg Harkins de zangpartij over en dit brengt ons naar een rustiger tempo, met daarna in "Section 8" direct terug de swingtrein op. "What I Like About Texas" glijd rustig met de vocals en piano van Emily door uw boxen, waar ik de herkenning van Norah Jones invloeden niet ver moet zoeken.

De jazz invloeden blijft men horen in "I Don't Want To Set The World On Fire", en als afsluiter mag er nog een echte Texas swing tegenaan. Voor liefhebbers van dit muziekgenre is deze cd met 14 tracks zeker een mooi voorbeeld om zich aan het publiek te laten kennen met dit debuut.

The Marshall Ford Swing Band zijn Emily Grimble (vocals, piano), Greg Harkins (vocals, gitaar), Jeremy Wheelees (gitaar), James Gwyn (drums) en Kristopher Wade (bas)

Pajabo


 

Artiest info
Website  
 

CD Baby