SEAN KERSHAW AND THE NEW JACK RAMBLERS - CONEY ISLAND COWBOY

Sean Kershaw is als een kameleon, na zijn rockabilly uitstap met The Blind Pharaohs waar wij toch nog invloeden van vinden op deze nieuwe cd Coney Island Cowboy, gaat hij hier toch de weg op van bluegrass en honky tonk. Deze Newyorker uit Brooklyn neemt je vanaf het eerste nummer "Old Hollow Tree" mee op de bluegrass trein die golft over een prachtige pedal steel guitar van Bob Hofnar. Zijn New Jack Ramblers begeleiden hem verder naar een honky tonk sound die in het oor blijft hangen. Sean Kershaw titelnummer "Coney Island Cowboy" laat het beste horen wat hij kan, een lied vertellen waarbij men de woorden ziet.

Hij laat ook in "Moonlight Eyes" zijn rustige kant horen en dit in duet met de gouden stem van Drina Seay. Verder kan je mee op de trein met de song "Little Train Man" waar hij een honky tonk special doet. Op "The Trucker & The Tranny" gaat het verhaal over de trucker die de States doorkruist en toch eens een saloon opzoekt en men mag mee in het verhaal van The Tranny.

Naar het einde van deze volwaardige cd komt de volledige groep nog eens toe aan een stevige honky tonk beat waarbij gitarist Steve Antonakos een hoofdol speelt. Met de afsluiter "Six Days On The Road" voelt men toch dat het verleden in Sean Kershaw de bovenhand haalt met een rockabilly. Ik zou deze cd toch reeds een four star classic durven noemen, nu nog aan u als luisteraar de ontdekking te doen.

Pajabo

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby