DAVID VIDAL - AFTER THE STORM

Met de titel van zijn nieuwe cd verwijst David Vidal  naar New Orleans. Het nummer met die titel bevat in ieder geval genoeg verwijzingen ernaar, niet alleen in zijn tekst, maar ook in zijn ritme. Via zijn uitstekende voorganger "Americana Music" maakten we kennis met de man en zijn muziek,al was hij al heel wat langer  aan de weg aan het timmeren, ondermeer met zijn Los Angeles Band en solo releases vanaf 1999  We waren behoorlijk onder de indruk van die cd, zoals je wel zal merken als je de bespreking ervan naleest.

Americana is een term die te pas en te onpas gebruikt wordt, maar voor de muziek van Vidal past hij als gegoten. Echte schilderijtjes van de typische Amerikaanse way of live, gebeurtenissen en toestanden. Net als zijn hoezen trouwens, die meestal archieffoto’s uit lang vervlogen tijden in sepiatinten laten zien.  Voor deze in Houston opgenomen release is gekozen voor een desolaat gebouw, eenzaam in de vlakte geposteerd. "Hotel Know it All" zoals een van de songs getiteld is? De titelsong is een van de sterkste songs op deze nieuwe, dit nummer ben je al van de tweede beluistering aan het meeneuriën, net als het daaropvolgende "I'm Lucky", beide zijn knappe songs, die het vakmanschap van David Vidal bevestigen.

Waren zijn vorige cd's erg roots getint, deze verwijderd zich daar wat van. Een song: "The Wanting" werd mee geschreven door zijn vrouw Liz Vidal, die werkzaam is als schrijfster van veel filmmuziek, soundtracks voor tv series en commercials, iets waarin hij zelf ook wel wat talent heeft, want ondermeer voor de humorvolle mafiafilm "My Cousin Vinnie" werd muziek van hem gebruikt. Zijn stem herinnert me regelmatig aan Dylan, zij het wat minder nasaal dan "Bawb" himself. Cajun invloeden in "Cest La Vie, Mon Petit", country blues in "BullFrog"... David maakt er zoals steeds weer een gevarieerde, smakelijke muzikale maaltijd van. Bijgestaan door talentvolle muzikanten als de bekende bassist Ed Starkey, gitarist Mark May, en de uitstekende backing zangeres Laura Creamer (Bob Seger, Eric Clapton en The Black Crowes). Op de afsluiter "Dreamer" neemt Laura zelfs het roer volledig in handen.

"After The Storm" is, net als zijn voorganger, weer een mooie plaat geworden, die David's naam eindelijk wat meer weerklank zou moeten geven bij een groter publiek, en niet, zoals tot nu toe het geval was, enkel bij de insiders een belletje deed rinkelen.

 (RON)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Flyindog Records, LLP