ROESY – ROESY

 Alan Roe is een Ierse schilder en singer-songwriter afkomstig uit Birr die onder de artiestennaam ‘Roesy’ in 2001 debuteerde als muzikant met zijn plaat “Sketch The Day, Paint The Night”. Al snel volgden andere albums met “The Spirit Store” in 2003, “Only Love Is Real” uit 2004 en “Colour Me Colourful” uit 2006. Het leverde hem in eigen land meteen de nodige erkenning op en hij mocht dan ook het podium delen met grote namen waaronder Ron Sexsmith, Paul Brady, Billy Bragg, Bert Jansch en Donovan.

Zijn vijfde studioplaat werd begin dit jaar in Ierland uitgebracht onder de titel “Fable” en sprong daar meteen naar de top van de lokale hitlijsten. Omdat Alan Roe nu in het Nederlandse Amsterdam is komen wonen besloot hij om in september 2010 enkel voor release in de Benelux een soort compilatieplaat uit te brengen onder de titel “Roesy”, een nieuw album waarop hij wordt bijgestaan door gitarist Albert Niland die voor bijkomende akoestische en Spaanse gitaarklanken zorgt.

“Roesy” bestaat uit veertien songs die allen door deze songschrijver werden gecomponeerd met uitzondering van “Burdett Ballad”, een liedje dat hij samen met Josh Johnston schreef. Dit album werd op amper 2 dagen live opgenomen in de Windmill Lane Studios in Dublin en bevat dus een akoestische interpretatie van de beste nummers uit zijn vijf voorgaande platen die enkel in Ierland op de markt waren verschenen. Met deze intimistisch opgevatte cd wil hij zichzelf en zijn liedjes introduceren bij het folkminnende publiek in de Benelux.

Roesy begon op te treden op amper 17-jarige leeftijd en heeft dus een indrukwekkend arsenaal aan songs bij elkaar gepend in zijn leven. 14 liedjes uit die collectie krijgen hier dus een heel naakte omkadering met enkel akoestische gitaren en zijn zachte stem. Dat de nummers hier sterk genoeg voor zijn kan u zelf horen op “Roesy” waarbij onze voorkeur vooral uitgaat naar de songs “Cat Gut And Wind”, “Only Love Is Real”, het intieme “The Swaying Tree”, “Truth In Your Heart”, “There’ll Come Spring” en het afsluitende “If Only For A Day”.

Als u deze uitstekende singer-songwriter aan het werk wil horen kan u vooreerst het album “Roesy” aanschaffen, maar u kunt hem binnenkort ook live gaan bewonderen tijdens zijn Benelux-tournee die gepland is voor dit najaar in oktober en november.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label:  Bluecloak Records
Distr.: Bertus