ANDREW VLADECK - THE WHEEL

De in het New Yorkse Brooklyn verblijvende Andrew Vladeck legt zich muzikaal toe op het gebruik van eerder traditionele instrumenten om zijn zelfgeschreven folkliedjes te ondersteunen. Zo bespeelt hijzelf naast de akoestische gitaar ook de autoharp, de ukelele en zijn favoriete instrument: de banjo.

Andrew Vladeck is een gekende naam in de New Yorkse alternatieve folkscène. Hij geldt als banjospeler lokaal haast als een icoon. Naast zijn werk als soloartiest speelt hij ook nog mee in de indie folkgroep The Honey Brothers en bij het folkcollectief “Balthrop Alabama”. Daarnaast verzorgde hij ook nog het voorprogramma van o.a. Andrew Bird, The Gourds, Alejandro Escovedo, Beth Orton en de popgroep Marah.

Voor deze nieuwe cd “The Wheel” - de eerste in vier jaar - heeft hij 12 nummers geschreven en ter afsluiting brengt hij nog een akoestische versie van één van die songs “The 21st Century”.
Het liedje “The Songs You Inspire” dat ook op dit album werd opgenomen behaalde de eerste prijs in een internationale competitie voor songschrijven. Het nummer klinkt een beetje als de jonge Bob Dylan inclusief het onontbeerlijke intermezzo op mondharmonica en bevat ook een wat ironische tekst.

Wat opvalt bij beluistering van het gehele album is dat Andrew Vladeck vooral een poëtische woordengoochelaar is. Doordat hij de muzikale inbreng in de nummers zo minimaal mogelijk houdt komt de inhoud van de songteksten nog beter tot zijn recht.

Enkele nummers op “The Wheel” zijn herbewerkingen van songs die ook al op eerder werk waren opgenomen. Vorig jaar verscheen er namelijk een ep waarop songs als “The Magnet”, “You Can’t Kill Time”, “Hold Me Back”, “Chinatown” en “21st Century” ook al werden gebracht, zij het in een meer georkestreerde versie. Dit album klinkt bijwijlen nog vrij experimenteel en als een demo maar dat was wellicht de bedoeling van multi-instrumentalist Andrew Vladeck.

(valsam)

29.09.2010 9.30pm Gent, Belgium - Café Volkshuis 
Sleepstraat 33, 9000 Gent, Belgium, Free!

30.09.2010 9pm Edam, Netherlands - De Harmonie
Voorhaven 92-94, 1135 BT Edam, Netherlands www.harmonie-edam.nl - Tix EUR 5

01.10.2010 9pm Den Haag, Netherlands -Paardcafé 
Prinsegracht 10, 2512 GA Den Haag, Netherlands, www.paardcafe.nl - Free!

02.10.2010 8pm Bruxelles, Belgium - Le Chaff 
Place du Jeu de Balle 21-22, 1000 Bruxelles, Belgium, Free!

03.10.2010 8pm Amsterdam, Netherlands - Café de Doelen 
Kloveniersburgwal 125, 1011 KC Amsterdam, Netherlands - Free!

 


 

Artiest info
Website  
Myspace  
Label : End Up Records
CD-Baby