PETER RUDY- MUD SHACK

Jeffrey Halford, die we kennen van zijn band The Healers en uitstekende releases als "Hunkpapa", "Railbirds" en "Broken Chord" liet ons via zijn manager een cd toesturen van een man waarin hij volop geloofde en waarvan hij meteen ook het debuut produceerde. Peter Rudy heet die man en hij laat ons op "Mud Shack" kennis maken met zijn eigenzinnige, uiterst mooie muziek.

Met een aantal topmuzikanten uit San Francisco die ooit behoorden tot Chuck Prophet's band, Mazzy Star en The Tubes trokken ze in San Francisco, samen met de bekende geluidstechnicus Adam Rossi naar de A.R studio in om dit kleinood in te blikken. The Apostels of Dirt, zoals de heren zichzelf noemen, hebben geen moeite met Peter Rudy's wendbare muzikale uitingen. Ik zeg "wendbaar" omdat zijn muziek alle kanten uit gaat. Folk, blues en rock 'n'roll vermengt zich zo tot een sound waarop een label plakken bijna ondoenbaar is.

Op sommige tracks en dan vooral op "Let's get Lost" en "Redwood Man" klinkt hij wat als Jagger, terwijl de instrumental "Holiday At The Beach" zijn titel helemaal waarmaakt. Het is een heerlijk relaxed en pretentieloos deuntje, een beetje een broertje van Jonathan Richman's "Egyptian Reggae" om het zo te zeggen. In sterk contrast daarmee is "Just The Two Of Me"  pure, rauwe emotie, verpakt in een al even ruw jasje. Om maar even aan te geven hoe uiteenlopend de songs op dit debuut zich aanbieden. Songs met prachtige, subtiele, enigszins mystieke teksten die de sfeervolle nummers diepte geven, vooral de titelsong "Mud Shack" en de opener "Batter Up" zijn echte juweeltjes op deze cd. De tekst voor een ander nummer "Honus Wagner's Bat" schreef hij in de wagen tijdens een file, op enkele minuten om het zo te zeggen, het gaat over en  is opgedragen aan een pas overleden vriend, Fred Oyle.

Zelden bevat een debuut van a tot z eigen materiaal, meestal moeten de debutanten wel hun toevlucht nemen tot wat covers waarop ze hun eigen stempel proberen te drukken. Niks van dat alles bij Peter Rudy: De tien songs zijn allemaal eigen hersenspinsels en ze worden door de Apostels mooi verpakt tot knap klinkende geschenkjes, die van deze "Mud Shack" een waar genot voor het oor maken. Dit is een ijzersterke eerste kennismaking met een veelbelovende nieuwe artiest.

 (RON)

 

video
Artiest info
Website  
 

Label: Big Chief Records