CINDY BULLENS - HOWLING TRAINS AND BARKING DOGS

Cindy Bullens is opgegroeid in Boston, Massachusetts. Haar muzikale carrière is begonnen in de jaren '70. In 1979 kreeg ze een nominatie als "Best Rock Vocal Performance" voor de singlehit "Survivor" van haar eerste solo LP "Desire Wire". Begin jaren tachtig trouwde ze en werd moeder van twee dochters, Reid en Jessie. Vervolgens kwam haar muzikale carrière op een laag pitje te staan. Wel bleef ze voor en met anderen liedjes schrijven. In 1996 was haar 11-jarige dochter Jessie aan kanker overleden. De 10 songs die dan ook verschenen op haar album "Somewhere Between Heaven And Earth" uit 1999, hebben alle iets met rouwverwerking te doen. Ook diverse gerenommeerde artiesten, zoals Bonnie Raitt, Rodney Crowell, Bryan Adams en Lucinda Williams hebben zonder vergoeding aan deze cd meegewerkt.

In 2001 verscheen de meer rock & roll-getinte en door de van zijn werk met ondermeer Steve Earle bekende Ray Kennedy geproduceerde opvolger "Neverland", en hierop doen ook opnieuw grote namen mee, zoals John Hiatt, Steve Earle en Emmylou Harris. Ook nu weer een cd met ontroerende songs, zoals "Cry To You", "Send Me An Angel", "One Single Moment" en "The Right Kind Of Goodbye".  In 2005 is haar CD "Dream #29" verschenen waarop diezelfde Kennedy het productiewerk met de zangeres zelf deelde, maar ook hier weer bekend volk als een Elton John, Delbert McClinton en Tim Wakefield komen met deze opnames een handje toesteken.  Op deze CD staan meerdere prachtige ballads, zoals onder meer "Paper & Glass", "Mockingbird Hill", "Too Close To The Sun" en "January Sky". Maar er zijn ook enkele pakkende rocksongs, zoals "Oriental Silk", "Seven Days" en "Box Of Broken Hearts".
Eind 2005 heeft Cindy een concerttour door Duitsland gedaan, waarvan een prachtige dubbel-CD "Live" verscheen op het Duitse Blue Rose label met songs uit "Dream #29", de CD die ze kwam promoten op deze tour.  Inmiddels is ze ook actief bij The Refugees (Cindy Bullens, Deborah Holland en Wendy Waldman), waarvan de in eind 2008 verschenen CD "Unbound" als een absoluut muziekpareltje beschouwd kan worden.

En nu 5 jaar later heeft Cindy Bullens een nieuwe CD "Howling Trains And Barking Dogs" opgenomen, een CD met songs die ze indertijd met anderen schreef. Cindy's co-schrijvers, Radney Foster, Bill Lloyd, Matraca Berg, Kye Fleming, Mary Ann Kennedy en Al Anderson, behoren dan ook tot de beste songwriters die je in Nashville kan aantreffen. "Howling Trains And Barking Dogs" werd deze keer alleen door haar geproduceerd en is openomen in haar thuishaven Maine met als speciale gasten: David Mansfield op viool meteen in de bluegrass getinte opener "Love Gone Dood", Radney Foster in zijn welbekende "Labor Of Love", en collega's Refugees bandleden, Wendy Waldman en Deborah Holland, in "Whistles & Bells", hier beter bekend in de uitvoering van the Dixie Chicks.

Naast deze al drie zeer knappe liedjes, de ballade "Everywhere And Nowhere", de rockers "In A Perfect World" en "I Didn’t Know" en vooral het slepende bluesy "Can't Stop This Train" bewijst Cindy Bullens over het juiste materiaal te beschikken, pure Americana, een echte reflectie waar Bullens anno 2010 als solo-artiest voor staat.

 

Artiest info
Website  
 

Label: MC Records