MASON RACK  - LIVE IN CANADA

Van de Mason Rack Band bespraken we hier bij Rootstime al eerder twee cd's, dus we weten wat we mogen verwachten van deze slidegitarist uit Queensland, Australië. Stevige bluesrock met een slide die door merg en been gaat is dat, iets waarvoor ze down under wel bekend staan.

Wanneer we even de bijgevoegde info ter hand nemen die bij deze dubbele live cd zit, die werd opgenomen in Canada, tijdens een tournee die bijna een half jaar duurde, lezen we bij zijn invloeden ondermeer de naam van Tom Waits. Dit is al vanaf de eerste songs al meteen merkbaar. Op vocaal gebied is Mason inderdaad duidelijk door de man beïnvloed.  Een stem vol splinters, kiezelstenen en gebroken glas lijkt het wel als je hem bezig hoort, onbewust zou je al haast naar Strepsils op zoek gaan. Hij covert trouwens ook diens "Goin' Out West" op knappe wijze. Ook Ben Harper staat bij zijn inspiratiebronnen, en dat hoor je dan weer als hij op rustigere momenten zijn Weisenborn slide op zijn knieën legt, zoals je in het bijgevoegde klipje kan zien. Laat je echter niet misleiden door de ingetogen intro, want ZZ.Top ligt op de loer!

Meer dan vijf maanden toeren aan de andere kant van de wereld, 40.000 km onder de wielen, meer dan zestig concerten, twee tourbussen die de strijd niet overleefden, enkele uren slaap per nacht... het gaat niet in je kouwe kleren kruipen. Duidelijk dat je al met hart en ziel van je muziek moet houden om dat er voor over te hebben. Zo iemand is dus Mason Rack, een man die zich live 200 % geeft, zijn shows zijn ware belevenissen, pure energie en adrenalinestoten van begin tot einde.

Meerdere hoogtepunten vinden we op deze dubbele live registratie, en één ervan is een lange versie van John Lee Hooker's "Crawlin King Snake" in een onverwachte versie, die dichter bij Tom Waits geluid dan bij J.L's originele versie aanleunt. Of "Beast" een song die zijn naam helemaal waar maakt en waarop Mason Rack alle registers opentrekt... heavy stuff. Hoe meer ik van de dubbele cd hoor, hoe meer ik ook regelmatig overeenkomsten met de muziek van Guy Forsyth hoor, zij het dan allemaal in een wat heaviër jasje.

"Live In Canada" is dus zeker een aanrader voor fans van bluesrock zonder de clichés en voor hen die verzot zijn op heavy slidegeluiden. Een cd ook die een puur, echt live geluid laat horen, zonder truckjes.... what you hear is what you get...(and we loved every minute of it!)

(RON)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Aura Records
Info: CRACKING TOAST MANAGEMENTu

video