WILLEMSSON – BLIND

 Augustijn Vermandere is de 33-jarige zoon van de Westvlaamse folk- en kleinkunstlegende Willem Vermandere die met veel respect voor zijn vader als ‘Willemsson’ besloten heeft om zich een weg te banen in de wereld van de muziek, weliswaar in een geheel andere stroming dan deze waarin zijn vader altijd actief is geweest.

‘Willemsson’ gaat voluit voor een loopbaan in de popmuziek waarbij hij probeert om zijn muzikale opleidingen ‘gitaar’ en ‘klassieke piano’ te vertalen in eigen, hedendaagse composities, kortom de songs voor zijn pas verschenen debuutplaat “Blind”.

Hij heeft echter al een eerder leven in de muziek gekend toen hij deel uitmaakte van de groep ‘The Johnsonz’ waarmee enkele ep-tjes werden uitgebracht. Momenteel werkt hij ook aan een cd voor kinderen met liedjes over het konijntje ‘Hopla’ en helpt hij zijn vader bij diens nieuwe opnamen.

Het album “Blind” werd in zijn eigen studio in Oostende opgenomen en bestaat uit dertien Engelstalige nummers. De eerste song op deze plaat is “Time” dat intussen tevens als eerste single werd gelanceerd en op behoorlijk wat airplay bij de nationale radiozenders kan rekenen.

De puike composities op dit album zijn de stille getuigen van de diverse muzikale invloeden die ‘Willemsson’ in zijn jeugd heeft ondergaan. Zeer uiteenlopende stijlen maar toch vooral in de vlottere popmuziek te catalogeren want zijn songs beschikken stuk voor stuk over catchy melodieën die de liedjes bijzonder radiovriendelijk maken.

Bij de beste songs op ‘Blind’ willen wij naast de titeltrack - die over zijn genetische oogafwijking gaat waardoor hij langzaamaan blind dreigt te worden - ook graag de nummers “Everything”, het ritmische “Be”, het jazzy “My Muse”, het aanstekelijke “Round” en de ‘Beach Boys’-achtige slotsong “Love” klasseren. Maar ons absolute favoriete liedje is “Writer”, een schitterende pianoballad waarin ‘Willemsson’ vocaal een sterk staaltje van zijn kunnen aflevert.

“Blind” is een geslaagde debuutplaat van deze talentrijke artiest die muziek maken in de genen heeft meegekregen en hiermee dus waarschijnlijk aan het prille begin van een lange carrière in de muziekbusiness is begonnen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label:  Lemsso Records
Distr. : Rough Trade