SOUTHSIDE JOHNNY AND THE ASBURY JUKES - PILLS AND AMMO

Southside Johnny voorstellen is niet echt nodig, zowat iedereen kent natuurlijk de man die samen met Springsteen en zijn E-Street Band de Asbury Park sound op de kaart zette. Gary Tallent, Little Steven en Clarence Clemons zijn de New Jersey artiesten die toen in het kielzog van Springsteen naam maakten vanuit New York. Ouwe rocker Gary "U.S" Bonds kon van dezelfde aandacht gebruik maken voor een zeer geslaagde comeback.

Zijn meesterwerk "Hearts Of Stone" uit 1978, een klassieker, was en blijft het hoogtepunt uit zijn carriére , die ongeveer dertig cd's beslaat. Van 1992 tot 1999 verscheen er echter geen enkele cd van hem, maar optreden bleef hij doen in die periode. Hij was 't beu in 't gareel van de grote platenfirma’s te lopen, en daarom begon hij dat jaar met zijn eigen label "Leroy Records".

Eindelijk kon hij terug muziek maken zoals hij het zelf wou.. meer bluesgericht werk, nummers die hij al lang wou brengen, maar niet mocht uitbrengen bij de popgerichte majors. Southside verdiende die bijnaam bijvoorbeeld door het feit dat hij als jonge kerel naar de bluesclubs in de "southside " van New York ging om de echte bluesgroten aan het werk te zien. Op zijn nieuwe "Pills And Ammo" is dan ook zijn bluesy en rock getinte geluid uit zijn beginjaren terug. Niet meer de pure blues uit zijn tien jaar geleden verschenen "Messin With The Blues", maar het komt wel in de buurt. In alle geval blijft het typisch John Lyon, zoals in trouwens alle cd's van de man, die zoals gezegd niet van toegevingen houdt.

Toch kunnen we onder meer in de cover "Woke Up This Morning" die echte blues weer horen, met heerlijk klinkende slidegitaren en mondharmonica. In het mooie "Umbrella In My Drink" is tevens een gastrol weggelegd voor huisvriend en collega Gary "U.S" Bonds, een track waar de blazers bovendien heerlijk op dreef zijn. Wie trouwens ook op dreef is, is Southside Johnny himself, al veertig jaar in de bussiness en nog steeds supervitaal, maakt hij muziek die niets in energie ingeboet heeft. Integendeel, luister maar naar "Heartbreak City" dat letterlijk overkookt van emotie. Voeg daarbij dat de gitaren een zeer prominente rol toebedeeld kregen op deze productie en je weet dat "Pills and Ammo" weer zo een echte Asbury Jukes plaat is, net zoals in de beste SOAP (Sound Of Asbury Park) beginjaren.

(RON)


 

Artiest info
Website  
 

Label: Leroy Records
Distr: Bertus

video