BRYAN LEE - MY LADY DON'T LOVE MY LADY

Bryan Lee, de blinde bluesgitarist en zanger uit New Orleans, met wie we een jaar geleden nog een interview hadden, heeft op Justin Time Records, het platenlabel dat hij vanaf zijn eerste release trouw is gebleven, zijn nieuwe cd uitgebracht. "My Lady Don't Love My Lady" heet ze en het is de derde opeenvolgende die geproduceerd werd door Duke Robillard. Duke speelt zoals op die vorige samenwerkingen bovendien hier en daar wat gitaar en zijn vaste crew, waaronder pianovirtuoos David Maxwell, het blazersduo Gordon Veadle en Doug James zijn ook weer van de partij. Bovendien kreeg hij de meer dan vakkundige hulp van Buddy Guy en Kenny Wayne Shepherd, beide vrienden voor het leven sinds Bryan Kenny Wayne onder zijn vleugels nam en diens carrière een duw in de goede richting gaf.

De furieuze gitaarsolo in "Let Me Up I've Had Enough" is dan ook een bijdrage van deze jonge gitarist waarmee hij zijn respect en bewondering voor zijn bluesvader kan duidelijk maken. Een aparte song op deze cd is "Heartbreaker" een nummer geschreven door niemand minder dan Ahmet Ertegan de beroemde platenbaas en oprichter van Atlantic. Deze song heeft dan ook alle ingrediënten in zich die dit label groot gemaakt heeft in het begin: R&B, soul en blues. Bryan is een van de meest soulvolle blueszangers van het moment die trouw blijft aan de ware bluessound die tegenwoordig zeldzaam aan het worden is. Zijn stem is zelfs in vergelijking met zijn eerdere releases nog volop gerijpt. Eindelijk heeft hij dat bijtende, volle en gedreven stemgeluid waar zijn materiaal naar vraagt. De blazers leggen een mooie basis neer waarin die stem kan schitteren, samen met zijn vinnige gitaarwerk.

In nummers als de opener "Imitation Of Love" en ook de titelsong laat hij zijn bewondering voor BB.King blijken, en net als bij deze en "Lucille" is ook zijn gitaar zijn lady, vandaar de titel "My Lady Don't Love My Lady". Het jazzy en erg sfeervolle, "When I'm Drinking", een song die de sound van T. Bone Walker in herinnering brengt, is één van de meerdere hoogtepunten op deze cd, zonder twijfel de sterkste die Bryan tot nu toe maakte. Een compositie van Big Bill Broonzy, waarin Duke Robillard tevens een prachtige solo neerzet, echt een song die hem op 't lijf geschreven lijkt.

Bryan Lee heeft met "My Lady.." een cd afgeleverd waar het professionalisme langs alle kanten vanaf druipt. Een genot voor het oor van iedere ware bluesliefhebber. Schaf 'm aan!

(RON)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Justin Time Records

Info: Michael McClune

video

Rootstime is partner of
BlueBridge Network International


together we´re stronger