JOHN McVEY – UNPREDICTABLE

“Unpredictable” is de derde soloplaat van singer-songwriter John McVey, geboren in Princeton, New Jersey maar sinds enige tijd als producer en audio-engineer werkzaam in een studio in Boulder, Colorado. Erg productief als zanger kan je hem echter niet noemen want zijn tweede plaat “Jigsaw” dateert al van het jaar 2000, dus net tien jaar geleden. Die volgde toen wel snel op zijn debuutplaat “Circle Of Friends”.

Al die jaren bleef hij echter liedjes schrijven en componeren met het oogmerk om ze ooit nog eens op een eigen cd uit te kunnen brengen. Nu gebeurt dat uiteindelijk op het uit tien songs bestaande album “Unpredictable” waarvoor hij enkele uitstekende studiomuzikanten kon overhalen om met hem de studio in te trekken om deze liedjes op te nemen.

Als een volleerde beeldhouwer boetseerde hij zijn liedjes in de voorbije tien jaar tot wat ze uiteindelijk geworden zijn voor dit album. Schaven, vijlen, snijden en wegwerpen waren daarbij de voornaamste activiteiten die – het moet gezegd – tot een mooi finaal resultaat hebben geleid. Enkel sterke op zichzelf staande songs bleven overeind en dat komt de algemene kwaliteit van “Unpredictable” zeker ten goede.

John McVey heeft het hart daarenboven ook op de juiste plaats zitten, want hij doneert een groot deel van de opbrengsten uit de verkoop van deze cd aan een goed doel dat ‘Kids Food Basket’ heet en beoogt om ondervoede kinderen in scholen in Michigan een behoorlijk lunchpakket te bezorgen. U zult ons hopelijk vergeven dat we dan ook wat minder kritisch naar deze aan de Philadelphia-sound gerelateerde songs luisteren. Invloeden uit soul en disco zitten netjes verweven in dit door John McVey zelf geproduceerde album.

In zijn langjarige carrière stond hij op het podium naast grote namen als Shawn Mullins, Ricky Lee Jones en Vince Gill en werkte hij in de studio mee aan de realisatie van honderden nieuwe platen. Dat zijn eigen album dan ook superprofessioneel in elkaar geknutseld werd hoeft geen verder betoog.

Onze favoriete tracks uit “Unpredictable” zijn opener “A Little More Time”, een zachte countryballad, het zacht rockende “Leave A Little Mark”, het melodieus opgebouwde en sterk gezongen titelnummer “Unpredictable” en het countrypop liefdesliedje “Rodeo Around The World”. Al bij al misschien net iets te weinig songs die beklijven maar het goede doel indachtig moeten we dit album toch aanbevelen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Info : Mike Farley