SALLY SPRING – MADE OF STARS

Winston Salem in de Amerikaanse staat North Carolina is de natuurlijke habitat van de vrouwelijke singer-songwriter Sally Spring die met haar nieuwste cd “Made Of Stars” alles heeft samengebundeld om eindelijk voor een grote doorbraak te zorgen en wereldwijde erkenning voor haar unieke talent te vergaren.

Met een stem als een klok - of moeten we hier misschien spreken over een heel carillon – grijpt Sally Spring de luisteraar meteen bij het nekvel in de eerste song “Beautiful Ride” en dwingt ze je om boeiend aanwezig te blijven tot de allerlaatste noot van slotsong “Boys In the Cornfield”.

“Made Of Stars” bestaat uit elf tracks waarvan er acht door deze getalenteerde dame zelf werden gecomponeerd. Maar ook haar covers weet ze zorgvuldig en gepast te selecteren. Zo koos ze voor het al door vele groten gecoverde “I Still Miss Someone” van Johnny Cash, “Short Side Of Nothing” van Los Lobos (uit hun cd ‘Kiko’) en een live gebrachte versie van “It Don’t Make Sense” van Willie Dixon om voor wat afwisseling te zorgen tussen haar eigen, even verdienstelijke liedjes. Die 3 covers zijn trouwens stuk voor stuk schitterend en van een erg knappe, persoonlijke behandeling voorzien.

Voor “Made Of Stars” kon Sally Spring rekenen op de muzikale ondersteuning van enkele grote namen in de muziekwereld. Zo bemerken we de namen van Harvey Gold (‘Half Cleveland’) op piano in titeltrack “Made Of Stars”, ‘Peter Holsapple (‘R.E.M.’) op accordeon in “Lake Pontchartrain”, Gurf Morlix (Lucinda Williams) die harmony vocals zingt op “Mentone, Alabama” en Caitlin Cary (‘Whiskeytown’, ‘Tres Chicas’ en solo) die prachtig meezingt op “Mercy” en sober vioolspel aflevert voor het anti-oorlogslied “Boys In the Cornfield”.

De stem van Sally Spring doet denken aan Natalie Merchant, Joni Mitchell, Judy Collins, Linda Ronstadt en Sandy Denny. We beseffen dat we daarmee topreferenties aanhalen maar we geloven dan ook rotsvast dat deze dame zich snel een plaats zal kunnen verwerven tussen dit selecte rijtje topstemmen.

Haar eigen liedjes imponeren en maken de keuze voor favoriete tracks aartsmoeilijk. Gewoon de hele plaat beluisteren is dan ook het beste advies dat we u kunnen geven. Een extra pluim voor de sobere maar zeer mooie productie van dit album door Sally’s echtgenoot en medemuzikant Ted Lyons is hier dan ook op zijn plaats. Sally Spring staat al op de folkpodia sinds de jaren ’70 en heeft in de voorbije decennia vier soloplaten uitgebracht. Haar vijfde release “Made Of Stars” zal haar definitief op de haar toekomende plaats brengen: aan de top.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video
Label: Sniffinpup Records