DAVID GOGO - DIFFERENT VIEWS

Kan of mag men wel teleurgesteld zijn in een degelijk tot goed album ? Ondergetekende was in ieder geval teleurgesteld dat David Gogo het met dit album over een andere boeg had gegooid en was afgestapt van zijn prima bluesverleden. De Canadees had het al eerder aangegeven dat hij eens iets anders wou doen en de titel van deze release geeft het eigenlijk al aan, en toch. Daar waar een Watermelon Slim bvb rijkelijk kan putten uit zijn eigen roots en aan zijn country-album een vernieuwend aspect toebracht aan het genre kan dit jammer genoeg niet gezegd worden van David.

Natuurlijk heeft hij talent en schrijft hij zéér fraaie ballads. Geen kwaad woord overigens over zijn gitaarstijl, rockend of intiem, hij heeft het onder de knie. Net zo min valt er hier ten huize kritiek te horen over zijn stem maar het is het hele plaatje waar we het wat moeilijk met hebben. Wou hij een breder publiek aanspreken? was hij de blues wat beu gespeeld? we hebben er het raden naar.

Het album zelf dan: goedkeurend geknik bij opener “Too Late To Stop Now”, een fraai naar bluesrock neigend nummer en ook volger “Don’t Bring Me Down” deed mij met weemoed aan The Animals denken. En die sfeer ademt het bijna gehele album uit. Denk aan The Free, vooral bij “Erase Any Trace”, een met een licht gospel sausje overgoten track dat ons ook nog wist te boeien. Met “Gold” hebben we het dan weer heel wat moeilijker, met de “wah wah” erin geven we toch de voorkeur aan de versie van Kingston Trio.

Boogie valt dan weer te horen op “Where The Devil Won’t Go” en Funky valt ten dele op “Gunslinger”, zoals gezegd allemaal zéér degelijk gebracht. Maar het honger gevoel blijft na deze gevarieerde maaltijd. Gelukkig is er daar het dessert met het op een SRV shuffle gebouwde “Over And Over” en de stevige “I’ll Do It Myself”. Ik weet het niet, dit is een goed album waar zonder enige twijfel liefhebbers van begin jaren zeventig-rock zeker zullen voor vallen maar zij die van David Gogo de betere blues(rock) verwachten, en dat mag wel met ‘s mans in het verleden uitgebrachte pareltjes, zullen wat teleurgesteld achterblijven.

Deze “Different Views” is zijn tiende album al intussen en zal niets wijzigen aan onze bewondering voor de man, daarvoor is hij te getalenteerd, maar de eerstvolgende keer dat we hem ontmoeten zullen we hem, desnoods op onze knieën, vragen om toch maar weer de blues te gaan spelen.


Bluesyluc


 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Angel Creek Records
Info: Hemifran