PEGGY WHITE – FALLING

De debuutplaat “Fair Is Fair” van de Canadese singer-songwriter Peggy White dateert al uit 2002 en wordt nu pas na 8 jaar - vooral gebruikt om haar 2 tienerzonen op te voeden - opgevolgd door een tweede album dat “Falling” heet.

Zij groeide op in een landelijk dorpje in Ottawa Valley en hoorde als kind praktisch alleen maar de countrydeuntjes die haar ouders als grote fans van het genre in de living speelden. Dat dit een onuitwisbare invloed op haar eigen muzikale carrière zou gaan hebben was dan ook niet meer dan normaal. Zij ontwikkelde zich langzaamaan als songschrijfster en kon dus in 2002 voor het eerst naar buiten treden als zangeres van haar eigen composities op haar debuutplaat “Fair Is Fair”.

Ook voor “Falling” schreef Peggy White zelf 11 van de 12 tracks en coverde ze één van haar en ook van onze favoriete songs aller tijden, het schitterende “Somebody’s Crying” van Chris Isaak. Haar muziek is binnen het country- en folkgenre niet echt vernieuwend te noemen maar wordt wel heel knap gebracht. Het is daarom dan ook een perfecte toevoeging aan de vele nummers in deze muziekstijl waarvoor collega-zangeressen Mary Chapin Carpenter, Shawn Colvin, Nancy Griffith en Emmylou Harris het pad in de voorbije decennia al hadden geëffend.

Naast de zeer mooi gebrachte cover valt ons oog en oor ook op het akoestisch gebrachte nummer “This Lonely Town” waarvoor Peggy White er in slaagde om de beroemde Canadese folkzanger Bruce Cockburn te strikken voor een heerlijk duet met enkel pianobegeleiding. Andere liedjes die in onze smaak vallen over de liefde, verliefd worden en het vaak daaraan gekoppelde alleen achterblijven zijn het uptempo gebrachte “Still The One”, “Somehow” en “Peace Of Mind” over de pijnlijke gevolgen van een scheiding, het door Mike Keates’ pedal steel treurig klinkende “Choices”, evenals het hoopvolle “This Chance” en “Beautiful To Me” over nieuw opgedoken kriebels in de buik.

Nu ze er na een lange periode van stilte toch opnieuw met volle energie is ingevlogen zouden we toch graag hebben dat we niet nog eens 8 jaar op nieuw werk van deze dame zullen moeten wachten. Want “Falling” is binnen dit genre absoluut één van de betere platen die we dit jaar al te horen kregen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby