SUN TRAVELLERS – EXCURSIONS

Twee Italianen Gian Luca Giustiniani (gitarist) en Marc Antonio Spaventi (keyboards), een Zweed Paul Ehn (zang, gitaar en keyboards) en een Schot Gordon Todd (leadzanger) zijn allen liefhebbers van psychedelische pop- en rockmuziek met stevige elektronica-invloeden.

Wat deze vier heren daarnaast ook gemeen hebben is het feit dat ze allen het vak ‘audio-engineering’ hebben gestudeerd aan het gerenommeerde instituut SAE (‘School Of Audio Engineering’) in Amsterdam. Het was daar dat ze tijdens hun studies die gemeenschappelijke muzikale belangstelling begonnen om te zetten in eigen nummers die ze eigenhandig in diezelfde SAE-studios hebben opgenomen voor hun allereerste plaat “Excursions” van hun groep die onder naam ‘Sun Travellers’ door het leven zal gaan.

De productie van dit eerste album was natuurlijk een ‘makkie’ met zoveel gediplomeerde audio-engineers in de buurt maar hun voor dit album geselecteerde nummers moesten natuurlijk ook nog een strenge vooropgestelde kwalitatieve norm bereiken. Paul Ehn en Gian Luca Giustiniani stonden borg voor het componeerwerk van de tien tracks die op “Excursions” te horen zijn. Voor de studio-opnamen zochten ze nog wat extra support bij enkele Nederlandse sessiemuzikanten, vooral voor het extra gitarenwerk en drums.

De songs zijn door elektronica gedragen pop- en rocknummers met hier en daar wat invloeden uit de soul- en bluesmuziek. Zanger Gordon Todd - die het intussen tot leraar geschopt heeft aan SAE in Amsterdam - laat zijn stem melancholisch over de tien songs uitzweven en het etherische in de door ‘Sun Travellers’ geproduceerde klanken zorgt voor een wat mysterieuze en psychedelische sfeer op “Excursions”. De door hun promotor toegestuurde infosheet vertelt niet onterecht over vergelijkingen met muziek van ‘Pink Floyd’ en het experimentele van een band als ‘Tangerine Dream’.

De keyboard-synthesizers worden veelvuldig aan het werk gezet voor tracks als “Shades Of Madness” en “Skywalker”, “Calypso” is dan eerder een nummer waarin de elektrische gitaar een hoofdrol speelt en het meest experimentele nummer heet “Spirit Dance”, beiden niet toevallig geheel instrumentale tracks. De sfeervolle ballads “Miss Escapade” en “Company Man” zijn naast het hitgevoelige uptemponummer “A Thousand Stars” misschien wel de vlotst in het gehoor liggende tracks uit dit album.

‘Sun Travellers’ heeft onze aandacht alvast weten te verkrijgen voor deze eerste kennismaking met hun elektronische sound die vrij uniek genoemd kan worden. Toch willen we graag nog heel even afwachten of ze met die steeds moeilijke tweede plaat ons hart definitief zullen weten te winnen.

(valsam) 

Artiest info
Website  
 

Info : Powderfinger Promotions