PIETER EMBRECHTS & THE NEW RADIO KINGS – TIME IS A THIEF

Pieter Embrechts is de broer van actrice Tine en van bassist Bert Embrechts uit ‘De Laatste Show-band’. Hij is een 38-jarige Vlaamse acteur die begon als lid van het knotsgekke ensemble “De Kakkewieten” en daarna in tv-series als “Meester, Hij Begint Weer!”, “Kulderzipken”, “Het Peulengaleis”, “De Smaak Van De Keyser” en “De Rodenburgs” meespeelde. In de langspeelfilm “Wolf” - een spin-off van de tv-serie “Wolven” - tekende hij voor zijn allereerste hoofdrol.

Muzikaal is hij net als zijn bekende broer en zus actief sinds vele jaren. Zo was hij samen met Adriaan Van den Hoof jarenlang de frontman van het Latin big bandensemble “El Tattoo Del Tigre”. Toen die groep hun afscheidsconcert had gespeeld bleef de muzikale microbe zwaar doorkriebelen bij Pieter Embrechts en het was pianist Thomas de Prins die het initiatief nam om een nieuw muzikaal project op te zetten dat onder de noemer “Pieter Embrechts & The New Radio Kings” zou worden gelanceerd.

Hun gezamenlijke liefde voor de swing-, soul- en croonersmuziek uit de gouden jaren ’50, ’60 en ’70 deed hen besluiten om in hun vinylplaten te gaan grasduinen op zoek naar mooie liedjes waarvan ze dachten dat ze een big band coverversie konden maken zonder het originele nummer teveel geweld aan te doen. Het resultaat is nu op cd verkrijgbaar in de vorm van het album “Time Is A Thief” waarop het grote orkest “The New Radio Kings” voor de muziek zorgt, Thomas de Prins schitterende nieuwe arrangementen creëerde en Pieter Embrechts zijn beste beentje voorzet om heel bekende, maar ook minder gekende songs te coveren.

Een bloemlezing leert ons dat de als eerste single uitgebrachte coverversie van Leonard Cohen’s “Dance Me To The End Of Love”, “Every Little Thing She Does Is Magic” van The Police, “A Hard Day’s Night” van The Beatles, “How Deep Is Your Love” van The Bee Gees en “Get Into The Groove” van Madonna perfect gespeeld kunnen worden naast minder gekende songs van o.a. Jacques Brel (“If We Only Have Love”), Rod Stewart (“Young Hearts Be Free Tonight”), The Foo Fighters (“The Best Of You”) en Royksopp (“Eple/Outro”).
Daarnaast werden er ook Engelstalige bewerkingen gemaakt van “Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach En Bewonder” van Ramses Shaffy (hier als “Sing, Fight, Cry, Pray” gebracht) en van “Zij Is Van Mij” van Doe Maar (hier getiteld als “That Girl Is Mine”).

Pieter Embrechts & The New Radio Kings zullen in de volgende weken op vele Vlaamse podia te bewonderen zijn door hun tournee die “Between The Devil And The Deep Blue Sea” gedoopt werd. Ook enkele festivals zullen gefrequenteerd worden waardoor u er dus zeker niet naast zal kunnen kijken en luisteren. En om alvast wat te wennen aan deze zeer origineel uitgevoerde bewerkingen kan u misschien best die leuke cd “Time Is A Thief” in huis halen. U zult het zich heel zeker niet beklagen.

(valsam)

Na een bijzonder succesvolle eerste tournee in 2009 kunnen we PIETER EMBRECHTS & THE NEW RADIO KINGS eindelijk weer live aan het werk zien. Laat u onderdompelen in de swingende jaren ‘50 clubsfeer door een schare straffe muzikanten en een flamboyante Pieter Embrechts.   Een niet te missen concert!

 Concertdata:

15/10: CC Dilbeek

16/10: CC Aalst

22/10: CC Lier

23/10: CC Alsemberg

29/10: CC Bornem

30/10: CC Sint-Lievens-Houtem

4/12: CC Houthalen-Helchteren

9/12: CC Kortrijk

11/12: CC Mol

18/12: De Roma, Borgerhout

Artiest info
Website  
 

Label: Sony Music