JUTA – RUNNING THROUGH HOOPS

De groep ‘Juta’ is het resultaat van een samenwerkingsproject tussen de Canadese zangeres Barbara Adly en vier Italiaanse muzikanten uit Bologna. Samen met Pierluigi Aielli schrijft zij de liedjes voor de band. Die samenwerking ontstond in Canada en werd later verder gezet in Italië toen Barbara Adly definitief naar Bologna verhuisde. Sindsdien pendelt ‘Juta’ heen en weer tussen Canada en Italië.

Elf van hun gezamenlijke composities sieren nu een debuutplaat die de titel “Running Through Hoops” meekreeg. De ontwapenende schoonheid van de kristalheldere stem van Barbara Adly draagt de dromerige liedjes die op dit album te horen zijn.

Al van bij het eerste nummer “Marigold” wordt de toon van de cd gezet en de volgende songs “Wait”, “Where” en “Untwined” hanteren eenzelfde songpatroon waarbij de zang vrij monotoon en dromerig wordt begeleid door schaars toegevoegde instrumentatie van akoestische gitaar, piano of orgel, bas en drums. Enkel in het afsluitende nummer “Monday’s Haze” worden daar nog wat extra strijkers aan toegevoegd via viool en cello.

Het meest uptempo nummer op “Running Through Hoops” is “Out Of Hand” dat door een ritmische drumbeat gedragen wordt. Anderzijds is “Neon Lights” het meest dromerige liedje met Angelo Badalamenti’s ‘Twin Peaks’-achtige vocalen van Barbara Adly. Ook in “New Shoots” en “Protection” wordt de muzikale inbreng zeer lo-fi gehouden, hetgeen er voor zorgt dat er een specifieke droefheid van deze songs afstraalt.

Hun nummers worden af en toe bijgekruid met jazzklanken zoals in “Spoon River”. Het feit dat de opname van het album geheel analoog werd gedaan zorgt daarenboven ook voor een specifieke klankkleur. Voor liefhebbers van zeer zachte popsongs in de stijl van Cat Power en Mazzy Star zal deze eerste cd van ‘Juta’ een welgekomen release zijn.

(valsam)

 

Artiest info
   
 

Label: Arctic Rodeo Recordings

Distr.: Bertus