JON STRIDER – FRESH TRACKS

Jon Strider is een getalenteerde singer-songwriter, afkomstig uit Fairfax, Californië maar sinds een tijdje verhuisd naar Zweden, die al meerdere jaren alle mogelijke podia afdweilt in de omgeving van San Francisco Bay en er zijn composities ten gehore probeert te brengen bij een zo breed mogelijk publiek, gaande van echte muziekliefhebbers tot notoire tooghangers. In zijn lange carrière speelde hij keyboards en zorgde hij voor backing vocals in de begeleidingsgroep van artiesten als Van Morrison, Mink DeVille, Chuck Berry en Boz Scaggs.

Liedjes schrijven is zijn favoriete bezigheid - hij heeft er zo’n 400 op zijn repertoire staan - en dat kunnen we ook nu weer merken op zijn zesde en nieuwste cd “Fresh Tracks”. Tien liedjes waarvan er toch enkele niet meer zo vers zijn als de cd-titel laat vermoeden. Het swingende “Apple Pie Song” - de eerste single uit deze cd - werd al geschreven in 2003, de rocker “Workin’ Is For People That Don’t Know How To Fish” in 1997, het bluesy “Good Ol’ Boy Gone Bad” stamt uit 1996 en het bluegrass-getinte “Daddy’s Comin’ Home” dateert zelfs al uit 1994. Dit is overigens een liedje dat ook niet op de songlijst van Johnny Cash zou hebben misstaan.

Ook Jon Strider’s stem is doorheen al die jaren alleen maar voortdurend verbeterd. Hij zingt erg mooi en bereikt nog steeds probleemloos de hogere zangregionen in zijn liedjes. Ook de recenter geschreven nummers mogen er trouwens stuk voor stuk zijn. Of het nu om de zachte akoestische ballades “You Need Me” en “Midsummer’s Day” gaat of over de heerlijke pedal steel countrysong “The Bridge Of Redemption” of over het aan Jack Johnson herinnerende, laid back gezongen deuntje “Lazy Sunday Mornin’”.

Met deze tien “Fresh Tracks” bewijst Jon Strider eens te meer dat hij zijn vaste stek tussen de betere singer-songwriters meer dan verdiend heeft en dat de grote wereld zich eindelijk eens de moeite zou moeten getroosten om zich meer vertrouwd te maken met zijn muziek.

(valsam)
“Jon Strider once more proves with these ten ‘Fresh Tracks’ that he deserves his firm place between the best singer-songwriters of this era. The big world finally should make an effort to get better acquainted with the wonderful songs and music of this great guy.” – www.rootstime.be


 

Artiest info
Website  
 

Label: New Sky Records
Info: Hemifran