COREY KOEHLER – NEVER TOO LATE

‘De wereld op zijn kop’ is het gevoel dat ons bekruipt als we het zeven songs tellende ep-tje van de Amerikaanse muzikant Corey Koehler uit Minnesota hier zo voor ons hebben liggen voor een recensie. Deze 37-jarige vader van 3 kinderen is namelijk zelf sinds meerdere jaren muziekrecensent en heeft ongetwijfeld zelf vele cd’s van positieve en minder positieve kritieken voorzien.

Wat hem er toe bewogen heeft om voor het eerst zelf naar buiten te komen met zijn eigen songs is ons niet echt duidelijk. Dacht hij het beter te kunnen dan die muzikanten die al een cd uitgebracht hadden en naar hem hadden opgestuurd voor een recensie. Of was er sprake van het spreekwoordelijke ‘ei’ waarmee iemand gedurende vele jaren kan blijven zitten tot het dan uiteindelijk toch gelegd moet worden. We vermoeden eerder dat deze tweede reden aan de basis van zijn beslissing heeft gelegen.

Corey Koehler is een man die zijn hart verloren heeft aan country- en Americanamuziek. Dat blijkt uit de liedjes die hij voor zijn debuutplaat “Never Too Late” heeft geschreven. Zelf begeleidt hij zich op akoestische gitaar, Chris Williams speelt elektrische gitaar en drums en percussie wordt verzorgd door Tom Moncrieff. Gastmuzikant Mike Stidolph geeft een staaltje pedal steel gitaar ten beste bij het nummer “Take This Ring”, dat inderdaad gaat over het moment van de definitieve binding aan een partner.

“Change The World” is een vlotte rocksong met kritiek op de gevoerde politiek in zijn thuisland, ook “To All The Girls (Bitterness)” rockt met enkele bluesy gitaarintermezzo’s, “On My Way” en “Minnesota Got Colder” situeren zich meer in de buurt van Americana en “Take this Ring” en “Perfect Ten” zijn pure countryliedjes.

We hopen dat we Corey Koehler niet te hard op de tenen hebben getrapt met onze recensie want zij die gewend zijn om kritiek te geven hebben er niet zelden moeite mee om kritiek te krijgen. Van ons mag hij evenwel gerust verder doen met het componeren van nieuwe songs en ons binnenkort misschien zelfs een eerste full-cd voor een Rootstime-recensie toesturen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
Label: RudeLab Records
 

CD Baby