JACKSON BROWNE & DAVID LINDLEY – LOVE IS STRANGE

Op 9 juni staan ze in de ‘Heineken Music Hall’ in Amsterdam en op 17 juni in het ‘Paleis Voor Schone Kunsten’ in Brussel. We hebben het over de intussen 62-jarige Jackson Browne en de 66-jarige David Lindley, beiden levende legendes in de muziekwereld en nu ook samen te beluisteren op de dubbel-cd “Love Is Strange”, de live registratie van een optreden in diverse Spaanse zalen in de periode van 9 tot 22 maart 2006.

Vier jaar na datum wordt deze dubbel-cd nu aan de rest van de wereld toevertrouwd als smaakmaker voor hun komende Europese tournee waarvan beide bovenvermelde shows deel zullen uitmaken. In het ‘Palau De La Musica’ in Barcelona werden een hele reeks bevriende muzikanten opgetrommeld om mee te komen spelen in een nooit eerder geziene live show. De Spaanse percussionist Tino Di Geraldo was de bedenker van dit originele concept waarin de combinatie van singer-songwriter Jackson Browne met multi-instrumentalist David Lindley de rode draad moest uitmaken.

Meerdere Spaanse muzieksterren als Carlos Nunez, Javier Mas, Kiko Veneno en Luz Casal kwamen meezingen op enkele songs van dit sterk op de Spaanse markt gefocuste optreden. Carlos Nunez is de eerste om vocale bijstand te verlenen op “The Crow On The Cradle”, Javier Mas doet hetzelfde voor “Your Bright Baby Blues” en de flamboyante, beeldmooie zangeres Luz Casal mag het beste van zichzelf geven in een heerlijke interpretatie van Jackson Browne’s “These Days”, één van de beste songs uit dit optreden. De Spaanse flamencozanger Kiko Veneno leent zijn stem zelfs voor twee songs: “Tu Tranquilo” – een Spaanse flamencoversie van “Take It Easy” en “The Next Voice You Hear” waarmee dit live optreden wordt afgesloten.

De ietwat verrassende songkeuze die de in 2004 in de ‘Rock And Roll Hall Of Fame’ door Bruce Springsteen geïntroduceerde Jackson Browne voor deze Spaanse optredens maakte is zeker niet gebaseerd op zijn ‘greatest hits’-collectie, hoewel er natuurlijk wel wat van zijn bekender werk de revue passeert. Zo begint het concert met “I’m Alive” uit zijn gelijknamige comeback-cd en zijn het mooie “Looking East”, “For Everyman”, “Late For the Sky” en zijn voor de Eagles samen met Glenn Frey geschreven hit “Take It Easy” natuurlijk verplichte kost bij al zijn optredens.

Ook David Lindley’s repertoire wordt even belicht met de songs “Call It A Loan” dat hij samen met Jackson Browne heeft geschreven, net als zijn bekendste radiohit “Mercury Blues” en het swingende “El Rayo X” uit Lindley’s gelijknamige cd.

De gebruikelijke concertafsluiters bij Jackson Browne mogen hier natuurlijk ook niet ontbreken: “Running On Empty” met David Lindley in grote doen op zijn Hawaiian gitaar en de coverscombinatie “Love Is Strange/Stay” naar de jaren ’60-hits van ‘Mickey & Sylvia’ en Maurice Williams met een enthousiast meezingend publiek.

De fans van zowel David Lindley als van Jackson Browne zullen zeker niet twijfelen en deze live-cd snel in huis halen. Anderzijds willen we de misschien wat jongere muziekliefhebbers die een bredere kennismaking met de muziek van beide topmuzikanten nastreven toch ook even wijzen op het bestaan van enkele uitstekende ‘Greatest Hits’-verzamelplaten van beide artiesten.

(valsam)
“A bit unusual selections from the songbook of both Jackson Browne and David Lindley are finding a new place in their musical history by some ravishing interpretations from local Spanish stars like Carlos Nunez, Javier Maz, flamenco-singer Kiko Veneno and beautiful Luz Casal who delivers an unheard interpretation of “These Days”. “Love Is Strange” is a double cd that is destined to become a true collectors’ item for all long time fans of both living legends.”
– www.rootstime.be

9 Juni 2010 - Heineken Music Hall - Amsterdam
17 Juni 2010 - Palais de Beaux Arts - Brussel

 


 

Artiest info
JACKSON BROWNE  
 

Label: Inside Recordings

Distr: Rough Trade

Info: Hemifran

video