THE ROLLING STONES - LADIES & GENTLEMEN (DVD)

The Rolling Stones werden jarenlang gezien als de meest invloedrijke rock ‘n roll-band van Groot-Brittanië en deze reputatie zal zonder twijfel in de verf gezet worden door de twee DVD-releases die bij Eagle Rock Entertainment verschenen. Eerder dit jaar was er "Stones In Exile" met het indringende verhaal van de 'making of' van het briljante Stones-album "Exile On Main Street", welk uitkwam in 1972 en door velen werd beschouwd als hun ultiem meesterwerk. En nu verscheen pas de tweede DVD "Ladies and Gentlemen", en bevat de legendarische Rolling Stones-film uit de jaren ’70. Volledig overgenomen van de originele versie, was deze concertfilm eerst in de zalen losgelaten vooraleer deze DVD-release in de rekken belandde.

In 1971 trokken The Rolling Stones, op de vlucht voor de vaderlandse belastingen, naar het zuiden van Frankrijk. Ze vonden er onderdak in een gigantische villa die tijdens de bezetting dienst had gedaan als hoofdkwartier van de nazi's. Op de bovenverdiepingen werd een feest aangezwengeld dat diepe sporen naliet in het rustige visserdorpje Villefranche-sur-Mer, in de extreem vochtige en hete kelder werd "Exile on Main Street" opgenomen.

"Ladies & Gentlemen" is dan ook een concertregistratie van optredens in Houston en Forth Worth, Texas, van de North American tour, opgenomen in 1972 om dit tiende studioalbum "Exile on Main St." te promoten. Meer dan enkel een bandtournee groeide de 1972 American Tour uit tot een pop cultureel fenomeen. De film is in samenwerking met Mick Jagger en Keith Richards volledig digitaal gerestaureerd. Het beeld is omgezet naar haarscherpe High Definition kwaliteit, inclusief 5.1 Dolby Surround geluid.

Wat opvalt bij het terugzien is de ruigheid van het gebodene, heel anders dan die veel geliktere Stones van nu. Ook nam de editor van dienst het ook niet zo nauw met het begrip continuïteit getuige de wisselende outfits van Mick Jagger. Maar dat stipt de zanger zelf ook nog even aan in dit speciale 'Ladies and Gentlemen'-interview, dat deze zomer werd opgenomen in het Dorchester Hotel in Londen met Mick Jagger, waarin hij terug blikt op deze tour en vertelt waar de bandleden nu mee bezig zijn. Verdere extra's zijn beelden van de concertrepetities in Montreux en het Old Grey Whistle Test interview met Jagger in 1972.

De setlist van deze DVD bestaat onder andere uit: Brown Sugar, Bitch, Gimme Shelter, Dead Flowers, Happy, Tumbling Dice, Love in Vain, Sweet Virginia, You Can't Always Get What You Want, All Down the Line, Midnight Rambler, Bye Bye Johnny, Rip This Joint, Jumpin' Jack Flash en Street Fighting Man.

De bezetting van de band is Mick Jagger (zang, harmonica), Keith Richards (gitaar, zang), Mick Taylor (gitaar), Bill Wyman (bas), Charlie Watts (drums), Bobby Keys (saxofoon), Jim Price (trompet) en Nicky Hopkins (piano).

1972 was een goed jaar voor de Britse rockband getuige deze DVD, "Ladies & Gentlemen", een must-see voor alle Stones-fans en tevens ook een monumentaal stukje muziekgeschiedenis! Het is alsof de jaren 70 weer helemaal tot leven komen en je er zelf bij bent!

 

Artiest info
Website  
 

Label: Eagle Rock Entertainment
Distr.: Pias

video