THE SMILES – HERMOSA (EP)

‘The Smiles’ uit Los Angeles, dat zijn zanger-gitarist John McGrath, bassist Will Sturgeon, drummer Mark Edwards en bassist Brendan Kirlin. Dit kwartet stuurde ons een ep-tje toe dat onder de titel “Hermosa” - vernoemd naar Hermosa Beach, de plaats waar deze cd werd opgenomen - zes eigen composities verenigt in wat hun debuutplaat moet voorstellen.

Dat deze jongens veel geluisterd hebben naar The Beatles, Vampire Weekend, The Strokes en The Beach Boys wordt al meteen duidelijk gemaakt in de twee eerste songs op dit korte schijfje. Begonnen wordt met “Cala Cola”, een swingend rocknummertje dat opgevolgd wordt door “Sun” over het weerfenomeen waarmee deze Californiërs elke dag wakker worden. Allicht kwestie van het er nog een beetje harder in te wrijven bij ons Europeanen die momenteel middenin troosteloos donkere winterdagen proberen te overleven.

De surfpopsound van zon, zee en strand blijft nadien gewoon aangehouden in “Swimming” (ja hoor, nog maar eens goed diep doorprikken) en de sixtiesmuziek herleeft ook verder in “I Could Love You More” dat op een aanstekelijk heupwiegende reggaebeat drijft.

De beachrockers gaan daarna ongeremd voort met nog meer zonnige liedjes in “Girl I Love“ en afsluiter “California Girls” dat een muzikaal eerbetoon lijkt te zijn voor de lokale schoonheden die verleidelijk op de witte stranden het beste van zichzelf proberen te geven.

Lotgenoten ‘Vampire Weekend’ heeft er met ‘The Smiles’ duchtige concurrentie bij gekregen, maar er is voldoende ruimte voor dit soort complexloze popmuziek die het ‘feelgood’-gevoel bij de luisteraars exponentieel moet doen blijven toenemen. “Hermosa” zijn 6 leuke partymuziekjes die aantonen dat ‘The Smiles’ klaar zijn om het feest op een full cd voortgezet te laten worden.

(valsam)

 

Artiest info
   
 

CD Baby

Info: Rob Forbes