STEVEN L. SMITH – OUTSIDE OF TUPELO

Steven L. Smith groeide op in de Adirondack Mountains in de staat New York. Als teenager schreef hij al zijn eerste nummer. Zijn inspiratie hiervoor haalde hij uit de nummers van zijn favoriete artiesten zoals Roy Clark, Merle Haggard, Kris Kristofferson, maar ook die van bands als de Allman Brothers en The Band. Naast zijn muzikale talent ontwikkelde Steven nog een ander talent namelijk het bouwen van gitaren. Al zoekende naar het ultieme exemplaar, welke hij maar niet kon vinden, besloot hij zelf maar eens aan de gang te gaan. Dit lukte wonderbaarlijk goed, zo goed zelfs dat hij nu naast zijn muzikale carrière nog een andere beroep heeft namelijk als professioneel gitaarbouwer.

‘Outside Of Tupelo’ is alweer het zesde album van Steven, maar voor mij is het de eerste kennismaking met zijn muziek. De cd opent met een lekkere Honky-Tonk ‘Women On A Pole, een verhaal over een trucker die lekker dronken wordt in een striptent en hier al zijn centen uitgeeft. Mooie akoestische Country is te horen in nummers als ‘Big Sky’ en ‘Firm Believer’. ‘I Stole The Bible’, muzikaal gezien een lekker bluesy klinkend nummer met een mooie solo van Glen Duncan op viool, zou zo het vervolg kunnen zijn op het eerste nummer; de trucker ontwaakt in zijn hotel en neemt in plaats van shampoo en zeep de bijbel mee naar huis. Het titelnummer ‘Outside Of Tupelo’ en ‘Cowboy Song’ zijn de meest commerciële nummers op deze cd en zouden niet misstaan tussen de nummers die jaarlijks de Country Awards in Nashville beheersen.

Slechts negen nummers telt de cd en is dan ook na 33 minuten alweer voorbij. Maar ik moet zeggen het zijn aangename minuten. Steven beschikt over het mooie traditionele bariton stemgeluid, met een hier en daar een lekker ruig randje, en weet zich omringd door uitstekende muzikanten. Ook de afwisseling in de nummers is aangenaam waardoor deze cd veel country liefhebbers zal aanspreken.

Ruud Monde

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Vinyl Record Company
Info: Susan Collier