JUMP 4 JOY – MADE IN NORWAY 2010-01-15 & 16

De feelgood swing- en rockmuziek die de Zweedse groep ‘Jump 4 Joy’ aflevert begint langzaamaan het handelsmerk te worden van deze formatie rond leadzanger, songschrijver en rocker in hart en nieren Ulf Sandström. Vorig jaar kon u al kennismaken met de mix van funk, soul, rock, blues en boogie woogie via het toen verschenen album “Tasty!” waarin de songs voornamelijk interpretaties waren van de traditionele New Orleans-sound.

Met hun onuitputtelijke energie swingen de boys van ‘Jump 4 Joy’ nu opnieuw op de nieuwste release, het album “Made In Norway”. Dit twaalf tracks tellende schijfje is gebaseerd op live opnamen die in het ‘Rica Hotel’ in het Noorse Hamar werden gemaakt op 15 en 16 januari 2010. Zanger Ulf Sandström, saxofonist Bo Gustafsson, bassist Surjo Benigh en drummer Kenneth Björnlund geven het allerbeste van zichzelf op dit podium en spelen een stevige set van 10 coversongs en twee eigen nummers met “Sweet Little Woman” en “Ride It”.

Voor de covers werd zeer breed geselecteerd, zo wordt er begonnen met “Walk” van de om zijn vele drinkemansliederen gekende songschrijver Rudolph Toombs. Daarna horen we “Diggin’ My Potatoes” van Big Bill Broonzy en Fats Domino’s “The Fat Man”, Big Joe Turner’s “Boogie Woogie Country Girl” en twee songs uit de catalogus van Hank Williams met “Jambalaya (On The Bayou)” en de ballad “Your Cheating Heart”.

De saxofoon wordt dan nadrukkelijk op het voorplan geplaatst voor de door Mike Stoller en Jerry Lieber geschreven song “Nosey Joe”, een nummer dat vroeger door Bull Mooze Jackson en later door ‘Stray Cat’ Brian Setzer en zijn Orchestra bekend werd. Opmerkelijk is ook de ‘Jump 4 Joy’-bewerking van de aloude traditional “El Capitan” waarin het boogie woogie en honky tonk pianospel van Ulf Sandström heerlijk uit de bol gaat.

Verder speelt deze band die garant staat voor dans- en luisterplezier ook nog “My Baby Is Boogying”, een klassieker van Amos Milburn en wordt het optreden stijlvol afgesloten met het schitterende “Barefootin’”, de song uit 1966 van Robert Parker en hier met een mooi saxofoonintermezzo door Bo Gustafsson.

Wie van onze nationale trots ‘Seatsniffers’ houdt of van de stuwende sound van de Britse rootsrockers ‘The Nightporters’ mag dit album zonder enige voorbeluistering in huis halen want ‘Jump 4 Joy’ gaat op deze cd vlekkeloos in dezelfde energieke stijl als beide bands tewerk met groovy swing en veel fun.

(valsam)
“If you were not yet able to see ‘Jump 4 Joy’ perform live on stage, their live album ‘Made In Norway’ is probably by far the best substitute. You will surely feel the energy and thrilling drive of this fantastic band as if they were playing in your own living room. Don’t forget to dance and have lots of fun!”
– www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

 

Label: Groove
Info: Hemifran

video