CLARE FREE - BE WHO YOU ARE

Dani Wilde, Joanne Shaw Taylor, Erja Lyytinen, Ana Popovic, het zijn slechts enkele van de vele in het voetlicht tredende jongedames die momenteel de blues wereldwijd uitdragen en bovendien uitstekend uit de voeten kunnen met de gitaar. Voeg daarbij nu ook maar Clare Free, die net als de twee eerst genoemden uit Engeland komt en blues brengt waar rock en flitsend gitaarwerk op de voorgrond staan.

Vanaf haar twaalfde begon Clare al gitaar te spelen. Als begenadigd songschrijfster werd ze gauw gevraagd door onder meer bluespianist Dino Baptiste, die haar op zijn beurt introduceerde bij Dana Gillespie, met wie ze jaren samenwerkte en waarmee ze ondermeer tours in India en blues cruises   langs de  Caraïben deed. Ze mixt blues, rock en country tot een mooi samenvloeiend eigen geheel op deze eerste full cd, eerder verscheen nog de EP "How It Is", die trouwens vanaf nu gratis en legaal te downloaden is op haar eigen site.

De plaat begint sterk met “Let Me Down Easy”, dat met zijn pakkende riff ervoor zorgt dat je jezelf erop betrapt dat je het nummer dagenlang loopt te neuriën. "I won't Lie" een van de meest bluesy songs op de cd, draagt de signatuur van Stevie Ray en handelt over het feit dat Clare niet zal meehelpen om een vriend die de scheve schaats rijdt van een vals alibi te voorzien.

Met Hannah Cope op bas en backing vocals, Rhys Fiery op keyboards en als drummer Pete Hedley is Clare omgeven met een competente band. "Please Don't Say You Love Me" en "We Were Seventeen", de titels geven het al aan, meestal gaan de teksten bij Clare Free over relaties en de problemen die er zich in kunnen voortdoen. Telkens ook weet Clare met snedig gitaarwerk en funky ritmes het oubollige imago dat blues dikwijls opgeplakt krijgt te omzeilen en de songs fris en pittig  te laten klinken. Vocaal mocht het hier en daar wat sterker, maar voor een debuut mogen zeker we niet klagen.

Jawel, de steeds groter wordende groep van axe-women heeft er weer een sterk zusje bij. Clare Free...wij vinden het goed, so just  "be who you are !"

(RON)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video