STEVE MILLER BAND – FLY LIKE AN EAGLE (CD en DVD)

Al van jongaf aan werd de Amerikaan omgeven door bluesmuzikanten die miniconcerten gaven bij zijn ouders thuis. In de jaren ’60 trok Miller naar Chicago, waar de bluesscène gedomineerd werd door de Rolling Stones, The Animals en Chuck Berry. Steve Miller vond zijn weg in de blueswereld en richtte samen met keyboardspeler Barry Goldberg de Goldberg-Miller Blues Band op, waarmee ze grote artiesten als The Supremes, The Four Tops en Chuck Berry mochten begeleiden. Even later trok hij naar San Francisco, waar zijn echte carrière van de grond kwam bij de oprichting van de Steve Miller Band in januari 1967. De band teerde op psychedelische blues en Miller nam de zang en gitaar voor zijn rekening.

De albums verkochten behoorlijk, maar de echte doorbraak naar het grote publiek kwam er met het album "The Joker" in 1973. Met "The Joker" koos de band duidelijk voor een ietwat toegankelijker melodisch rockgeluid en wisten ze enkele hits te scoren. In 1976 volgde het succesvolle "Fly Like An Eagle", met de gelijknamige wereldhit, gevolgd door het schitterende "Book Of Dreams" in 1977, dat maar liefst drie keer platina kreeg in de VS. Datzelfde jaar ondernam de band een stadiontournee met niemand minder dan The Eagles. Inmiddels was Steve Miller Band goed voor heel wat wereldhits, die verzameld werden op een "Best Of"-album in 1978 met onder andere "Swing Town", "Jungle Love" en "Rock’n Me".

Deze drie songs en vele anderen zijn nu terug te vinden op de 30th anniversary CD/DVD editie van "Fly Like An Eagle", die eerder in 2006, alleen in de US werd uitgebracht. Miller werd bij het grote publiek bekend dank zij dit album, ééntje dat nog steeds de tand des tijds kan doorstaan. Het was een spacy bluesrock album dat vriend en vijand verraste met songs die één voor één hits waren. Nochtans draaide Steve als blues artiest al een tijdje mee in het wereldje.

En dat deze versie nu ook hier uitkomt is maar goed ook, want naast de reguliere versie vind je namelijk drie goede demo’s en een DVD met een twee uur durend concert opgenomen in het Shoreline Amphitheater, Californie in 2005, waar tevens ook nog Joe Satriani en George Thorogood voorbij komen. Daar bovenop vind je nog een 'making of' documentaire uit 2006 met een interview met Steve Miller zelf en het album in een 5.1 surround mix.

"Fly Like An Eagle" is één van de allergrootste cd's uit de geschiedenis van de rockmuziek. En niet alleen vanwege verkoopcijfers waarvan de huidige generatie muziekmakende artiesten alleen maar wit van kunnen wegtrekken. Muzikaal heeft hij baanbrekend werk verricht, al was het alleen omdat hij in zijn genre nieuwe paden heeft bewandeld die voor vele anderen een bron van inspiratie zijn geweest. Mede door Steve Miller hebben we in de jaren '70 een geweldige, enorm creatieve periode in de rockmuziek meegemaakt.

Denk dan ook dat zowat iedereen die in de jaren zeventig fan was van het album "Fly Like An Eagle" deze maand moet afgezakt zijn naar de Lotto Arena om zijn comeback/concert gedurende zijn wereldtour niet te missen en terecht… Steve Miller is een icoon.

Tracks
Disc 1
1 Space Odyssey
2 Fly Like An Eagle
3 Wild Mountain Honey
4 Serenade
5 Dance, Dance, Dance
6 Mercury Blues
7 Take The Money And Run
8 Rock'n Me
9 You Send Me
10 Blue Odyssey
11 Sweet Maree
12 The Window
13 Fly Like An Eagle '73
14 Take The Joker And Run
15 Rock'n Me '76 Slow
Disc 2
1 Swingtown
2 True Fine Love
3 Abracadabra
4 Dance, Dance, Dance
5 Wild Mountain Honey
6 Nature Boy
7 Mercury Blues
8 The Stake
9 Shu Ba Da Du Ma Ma Ma Ma
10 I Love The Life I Live, I Live The Life I Love
11 Got Love If You Want it
12 Gangster of Love
13 All Your Love (I Miss Loving)
14 I'm Tore Down
15 Slow Blues
16 Crossroads
17 Fly Like An Eagle
18 Take The Money And Run
19 Rock'n Me
20 Jungle Love
21 The Joker
22 Serenade
23 Fly Like An Eagle Album - 5.1 Surround Sound Mix

 

Artiest info
Website  
   

Label: Edsel Recordings
Distr.: Bertus