STEVIE NIMMO – THE WYNDS OF LIFE

Het leven van de uit Glasgow afkomstige Stevie Nimmo heeft altijd in het teken van de muziek gestaan. Stevie leerde zichzelf gitaar spelen en bleek ook nog eens goed te kunnen zingen. Als tiener begon hij al te spelen in diverse lokale bandjes. Zo’n vijftien jaar geleden besloten hij en zijn broer Alan om maar eens voor zichzelf te beginnen. Inmiddels hebben zij als ‘The Nimmo Brothers’ een goede reputatie opgebouwd en speelden zij op veel podia in Europa en in Amerika.

In 2009 was Stevie, vanwege een ernstige ziekte, genoodzaakt het toeren met The Nimmo Brothers te onderbreken. Na een zware operatie besloot hij om zich voor het herstel terug te trekken in Frankrijk. Tijdens deze gedwongen rustperiode was er voldoende tijd voor het schrijven van nummers. Het resultaat hiervan is nu terug te vinden op de eerste solo cd van Stevie ‘The Wynds Of Life’.

De opnames van deze cd vonden plaats in ‘The Zone Studios’ te Austin/Texas. De muzikanten op deze cd zijn niet de eerste de beste; wat te denken van bijvoorbeeld Lloyd Maines, die verantwoordelijk is voor de prachtige Pedal Steel gitaar partijen. George Reiff (bas), Michael Ramos (Hammond B30) en Pat Manske (drums) zijn de overige muzikanten in deze gelegenheidsformatie.

De muziek op deze cd is, in tegenstelling tot de Bluesrock van The Nimmo Brothers, het best te omschrijven als Americana, Roots muziek met invloeden uit zowel de Country, Gospel, Soul en de Blues. De cd telt veertien nummers waarvan er tien door Stevie zelf zijn geschreven.
De cd opent met ‘You’d Be On It’ ,een nummer geschreven door Boyd Tonner, dat gaat over allerlei gevaarlijke situaties waarbij één persoon altijd aanwezig is. Ook het volgende nummer, een prachtig gezongen Soul ballade, ‘Lonely Night In Georgia’ is niet van de hand van Stevie, maar is geschreven door Marc Broussard. In ‘Morning Sun, Minight Rain’ laat Lloyd Maines horen waarom hij één van de meest gevraagde sessiemuzikanten van Austin is. ‘Eye Of The Storm’ kenmerkt zich door prachtige gitaarlicks. Er is over elk nummer op deze cd wel iets positiefs te vertellen, want slechte nummers komen er niet op voor. Prachtige ballades afgewisseld met nummers die soms net een iets pittiger randje hebben. Stevie laat op deze cd duidelijk zijn gevoelige kant zien en ik moet zeggen dat deze kant mij zeer goed bevalt.

Ruud Monde

 

Artiest info
   
 

Label: Armadillo Music
Info: Porcupine Promotions