HYMN FOR HER – LUCY & WAYNE AND THE AMAIRICAN STREAM

Hymn For Her, kortweg H4H, zijn Lucy Tight (echte naam Maggi Jane) en Wayne Waxing (echte naam Pierce Ternay). Dit koppel trekt samen met hun zoontje en hond doorheen de U.S. in een caravan. Niet zo maar een caravan, maar een authentieke ‘Bambi Airstream’ : een model uit begin jaren ’60, rond en zilverkleurig.

Deze caravan is niet alleen hun woonplaats, maar ook hun mobiele opnamestudio. ‘Lucy & Wayne And The Amairican Stream’ is het tweede album dat tot stand kwam tijdens een coast-to-coast toer. Samen spelen ze alle instrumenten op het album : naast de banjo is een zelfgemaakte gitaar uit bezem en sigarendoos het voornaamste instrument. Hierbij komt het huis-tuin-keuken gevoel van Seasick Steve in gedachten, doch muzikaal liggen ze mijlenver uit elkaar.

De muziek zelf ligt in het verlengde van The White Stripes en Led Zeppelin. Het album werd dan ook niet voor niet gemixt door Jim Diamond. Deze stond achter de knoppen op de debuutplaat van The White Stipes. Hierbij worden uitgebreide gitaarsolo’s vermeden en opgevangen door vocale effecten.

Naast deze oer-rock nummers wordt er afgewisseld met rockabilly / country, zoals opener ‘Slips’ welk heel aanstekelijk klinkt. Ook op ‘Fiddlestix’ staat een banjo-riff centraal. Dit alles doet de hoes van de cd alle eer aan : Lucy & Wayne portretteren zichzelf als trailer-trash voor hun woonwagen.

Songs als ‘Odette’ en ‘Not’, op welke Lucy de vocals alleen voor haar rekening neemt, springen het meest in het oog. Vooral het spookachtige ‘Not’ mist haar doel niet en klinkt zelfs een beetje als het vroegere Hooverphonic.

Deze songs wegen echter niet op tegen de rocksongs, welke weliswaar krachtig klinken, maar te lang uitgesponnen en weinig overtuigend. Ze steunen op een riff welke niet sterk genoeg is om een ganse song te vullen en de karige muzikale omlijsting vangt deze leegte niet op.
Het feit dat twee mensen zo’n sound kunnen creëren is wel bewonderenswaardig en men kan zich voorstellen dat dit live de nodige indruk zal maken. ‘Lucy & Wayne And The AmAIRican STREAM’ (een verwijzing naar de trailer) verscheen op eigen beheer.

(jr)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: BloodyGreatPR