KATE TUCKER - WHITE HORSES

Kate Tucker leerde al op jonge leeftijd hoe het leven eruit zag in Amerika. Als kind, afkomstig uit een echte truckerfamilie, reed zij mee op de lange ritten door Amerika die haar opa maakte in zijn vrachtwagen. Op haar negende had zij al haar eerste optreden als zangeresje in een a capella groepje. Na haar literaire studie besloot Kate een jaar door te brengen in Parijs. Na dit jaar koos zij ervoor om niet terug te gaan naar haar geboorteplaats in Ohio, maar zich te vestigen in Seatle waar op het muzikale gebied veel gebeurde.

Al snel kwam zij hier in contact met de vele muzikale talenten, waaronder Ryan Hadlock (Blonde Redhead, Regina Spektor), die de stad rijk was. Met Ryan nam zij hier haar eerste EP op, ‘Eros Turannos’. Dit experiment smaakte naar meer en Kate besloot dat de tijd rijp was om haar eerste eigen band ‘Kate Tucker and the Son’s of Sweden’ op te richten. Met deze band kwam al snel na het verschijnen van hun debuut album het succes. De band toerde regelmatig en verscheen op grote festivals en in verschillende televisieshows.

Kate wilde echter meer en besloot om samen met een aantal talentvolle muzikanten uit Seatle, Blake Wescot-gitaar /Ty Baillie –toetsen /Casey Foubert -drums en Ed O’Brien die ook al deel uit maakte van ‘The Sons Of Sweden’ op bas, te gaan werken aan haar eerste echte solo project. Het resultaat  hiervan ‘White Horses’ ligt nu in mijn cd speler.

Wat meteen opvalt is het prachtige hoesontwerp van deze cd. Tevens bevat dit uitklapbare hoesje een boekje met daarin alle songteksten ( iets wat ik bij andere cd’s nog al eens mis). De cd opent met het prachtig gezongen ‘Blue December’; vooral de openingszinnen lijken door een engel gezongen te zijn. Na het beluisteren van de gehele cd blijft het moeilijk voor mij om naar vergelijkingen te zoeken. Alle nummers klinken authentiek. Prachtige nummers als ‘How Long’, ‘Where Are You’, het zeer breekbaar gezongen ‘To Feel Alive’ en het titelnummer ‘White Horses’ maken dit album een waar genot om naar te luisteren.

Ruud Monde

 

Artiest info
Website