MARK ARSHAK - BAMBOO VOODOO

Gezien de info op het hoesje (copyright 2008) heeft de nieuwe cd van Mark Arshak ‘Bamboo Voodoo’ kennelijk enige tijd op de burelen van Rootstime gelegen of heeft het de redactie onlangs pas bereikt. Maar goed, beter laat dan nooit zal ik maar zeggen.

Mark Ashak loopt alweer enige jaren mee in het Bluescircuit, maar tot een echte doorbraak is het nog niet gekomen. Mark werd geboren in Detroit en liet zijn eerste klanken op de gitaar al op achtjarige leeftijd horen. Op zijn veertiende verhuisde hij naar het noorden van de staat Michigan. In vergelijking met het leven in een stad als Detroit was het hier voor Mark maar een saaie boel. Gelukkig had Mark zijn gitaar om afleiding te zoeken. Op zijn zeventiende besloot Mark dat hij het wel had gezien in Michigan en begon hij al liftend aan een trektocht die hem naar Texas, California en uiteindelijk naar Greenville/Mississippi bracht.

Onderweg leerde Mark veel muzikanten kennen en leerde zo meer over de Blues. Teruggekeerd in Michigan begon Mark dan ook zijn eerste eigen bandjes te formeren. In 1994 nam de Mark Arshak Band vaste vormen aan met Kevin Ball op bas en Mike Draffen op drums. De band kreeg prachtige kansen door te mogen spelen in het voorprogramma van grootheden als George Thorogood, Otis Rush en vele anderen.  In 1997 bracht de band haar eerste cd ‘Natural born Blueser’ uit. ‘Bamboo Voodoo’ is dan ook alweer de vijfde cd op rij.

‘Bamboo Voodoo’ bevat twaalf door Mark zelf geschreven nummers, wat natuurlijk al een compliment waardig is. De cd opent met het stevig klinkende ‘Love Sick’ waarin Mark zijn gitaar lekker laat scheuren. Vervolgens gaat het gas eraf in ‘Skippin’ Stones’, een nummer wat doet denken aan de muziek van de Rolling Stones in hun beginjaren. In ‘I Turned Wrong’ neemt Mark alle instrumenten, gitaar, bas, drums en percussie, voor zijn rekening. ‘I Found A Friend’ is een absolute tranentrekker, lekker slepend gespeeld met een gastrol voor Daniel Gall op de sax. In de titeltrack ‘Bamboo Voodoo’ neemt Mark met zijn Slide klanken ons mee naar de duistere kanten van de Blues. In ‘Cut It lLoose’ kruipt Mark in de huid van de oude Bluesmeesters die zich ook alleen maar bedienden van de akoestische gitaar en een mondharmonica.

Mark levert met ‘Bamboo Voodoo’ een uiterst gevarieerd album af waarin diverse stijlen binnen de Blues aan de orde komen. 

Ruud Monde

 

Artiest info
Website