GUY PENROD - BREATHE DEEP

De appel valt meestal niet ver van de boom en dat is zeker het geval in het leven van Guy Penrod. Penrod werd geboren in Abilene/Texas alwaar zijn vader dominee was in de plaatselijke kerk. Als kind groeit hij dan ook op omringd door de christelijke gezangen in zijn vaders kerk. Al snel maakt hij zelf onderdeel uit van het zangkoor van de kerk. Later doet hij ervaring op als zanger in schoolmusicals en theaterproducties. Zijn zangkunsten vallen op en hierdoor krijgt hij de mogelijkheid tot het volgen van een zangstudie aan de Liberty Universiteit te Lynchburg/Virginia. Na deze opleiding krijgt Perdon een baan aangeboden als zangleraar op een privéschool in Georgia. Dit geeft hem echter weinig voldoening. Na één jaar besluit hij dit vak de rug toe te keren en zich te gaan richten op een eigen zangcarrière. Perdon verhuist naar Nashville alwaar hij snel werk vindt als achtergrondzanger in één van de vele aanwezige studio’s. Hij zingt backingvocals bij onder andere Garth Brooks, Amy Grant en Michael W. Smith. In 1994 sluit hij zich aan bij “The Gaither Vocal Band’ en het is bij deze band waarin hij terugkeert naar zijn roots namelijk Gospelmuziek.

Maar liefst veertien jaar maakt hij onderdeel uit van deze band. In 2009 besluit Perdon dat het tijd is voor een solocarrière en dat brengt ons naar deze cd ‘Breathe Deep’. Na het beluisteren van deze cd kan ik vaststellen dat deze muziek niet mijn muziek is. Het is een typisch Nashville product geworden. De teksten gaan voornamelijk over het gezin, de liefde en natuurlijk over ‘The Lord’. Oftewel geloof je in God dan komt het allemaal wel goed. Pernod zegt hierzelf over dat hij het positieve in de Countrymuziek wilde brengen.

Het is zeker allemaal goed bedoeld. Penrod heeft geen slecht stemgeluid en wordt begeleid door een aantal fantastische muziekanten, de producent Brent Rowan levert uitstekend werk af, maar mij raakt het gewoon niet. Gelukkig zullen er voldoende mensen zijn die wel zullen genieten van zijn teksten en zijn muziek!

Ruud Monde

 

Artiest info
Website  
 

Label: Servant records / Gaither Music Group