DUDLEY TAFT - LEFT FOR DEAD

"Left For Dead" van Dudley Taft is gestoken in een hoesje dat je eerder zou verwachten om een brave "Country & Western Greatest Hits" verzamelaar, maar bevat echter verrassend heavy blues gitaargeweld. Dudley Taft, een man wiens naam  we tot op heden niet kenden. Niet moeilijk, het is zijn eerste cd onder zijn naam en met dit soort muziek. Voorheen speelde hij in enkele minder bekende bands als Space Antelope, Spike & The Impalers, Sweet Water en Second Coming.  Uiteindelijk speelt hij nu pas de muziek die hem als jongen naar de gitaar deed grijpen: stevige, bluesy rootsmuziek met Texaanse ondertoon, al is Dudley afkomstig uit de "Midwest" en woont hij momenteel in Seattle.

Hij steekt zijn invloeden helemaal niet onder stoelen of banken, duidelijk hoorbaar is hij geïnspireerd door mensen als Stevie Ray Vaughan, Jimmy Page, Peter Green en een band als ZZ Top. Met zijn Stetson en flink uit de kluiten gewassen geitenbaard  ziet hij er zelfs wat uit als Billy Gibbons. Dat betekent natuurlijk een vet, vol en stevig bluesgeluid doorheen de ganse cd. Deze muziek vraagt ook niet om een uitgebreide bezetting, al was de originele bezetting voorzien van twee extra blazers. Een powertrio is het dus ondertussen geworden: hijzelf met Scott Vogel op drums en bassist Evan Sheeley. Meer dan voldoende, dat kunnen we hier horen, dit is bluesrock zoals hij moet gebracht worden. Enkele traditionals en covers, zoals Willie Dixon's "Back Door Man" en "Seventh Son" plus Fleetwood Mac's "Drifting", maar  behoorlijk wat eigen materiaal om de boel af te ronden.

Wel, we zijn behoorlijk onder de indruk van dit debuut van Dudley Taft, en kunnen "Left For Dead" zeker aanraden voor de fans van vette gitaarblues, die thuis ondermeer ook werk van Gary Moore, Bonamassa en vooral ZZ top in hun kast hebben staan.

(RON)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Rob Forbes

video