JENNIE ARNAU  -  CHASING GIANTS

Jennie Arnau was voor deze plaat voor mij een nobele onbekende.  Op de plaat enkel een tekening van een eerder “angry young girl and boy” met een reus.  Nergens in het boekje is er een foto van haar te bespeuren.  Er zijn dus 2 mogelijkheden: ofwel is ze spuuglelijk ofwel bloedmooi maar wil ze dat niet als argument gebruiken om cd’s te verkopen.  Als je de link naar haar website aanklikt kom je het antwoord te weten.

Jennie is afkomstig uit South Carolina en al een tijd in New York gesetteld. Deze plaat blijkt al haar vierde te zijn.  Ze moet gedacht hebben “nu of nooit” en haalde de grote middelen boven en verzamelde rond haar een team dat er wezen mag.  Voor de productie haalde ze Trina Schoemaker binnen (zie ook Sheryl Crow, Queens of the Stone Age), in de band is de meest gekende Kevn Kinney (zie solo en bij Drivin’n Cryin), verder gewezen groepsleden van Chris Whitley, Blind Boys Of Alabama, Leftover Salmon, Neko Case….  Kortom: een bende waarmee je ten strijde kan trekken. 

Haar muziek wordt gecatalogeerd onder de term Grassroots die staat voor akoestische muziek met americana, alt. country en rock invloeden.  Wat mij betreft heeft deze muziek toch  ook een West Coast jaren zeventig gevoel door de vele mooie harmonieën en de zonnige sfeer.  Deze sfeer komt er mede door Jennie haar mooie, heldere stem die zowel in de rustige als in de rockende nummers overeind blijft.  Indien de beschrijvingen je niets zeggen: meng Patty Griffin, Natalie Merchant en Sheryl Crow en je komt ergens bij Jennie Arnau uit.

De nummers die mij het meest aanspreken zijn het op een vrolijke vibe voorthuppelend “Beautiful Life”, de melodieuze opener “For The Winter”.  Ook te vermelden: “The Sparrow & The Gods” dat in een rechtvaardige wereld de perfecte popsong zou zijn, het Sheryl Crow rockende “ Savior” en het luchtige, speelse “Jack B Nimble”.

De plaat sluit af met een , naar mijn smaak, iets te bombastisch “The Sharp Things”.  Maar net daarom zal dit nummer het meest gespeelde op de radio worden. :-)

Jennie Arnau trakteert ons op een consistent album dat hier nog regelmatig in de speler zal belanden.  Moest een van de referenties je iets zeggen ga dan zeker eens luisteren. Deze dame heeft niet zoveel minder te bieden dan enkele succesvolle collega’s.  Het komt er op aan wat geluk te hebben.  Ik steek haar alvast een handje toe.

(Lisael)

 

Artiest info
Website