ANNIE KEATING – WATER TOWER VIEW

Twee jaar geleden maakte ik kennis met zangeres Annie Keating uit Brooklyn, New York via de cd “Belmont” die ik voor Rootstime recenseerde. Die kennismaking was op zijn minst verrassend en aangenaam te noemen. Zij had toen echter al twee platen uitgebracht die aan onze aandacht waren ontsnapt: “The High Dive” uit 2004 en “Take The Wheel” uit 2005.

Nu verschijnt dus al haar vierde studioplaat met de titel “Water Tower View”, een album vol met songs in de folk-, pop-, rock-, country- en Americanastijl. Een grote diversiteit dus aan zeer mooie nummers en ook opgenomen met de hulp van enkele grote namen in de muziekwereld. Zo speelt legende Bo Ramsey op gitaar mee op drie tracks: het bluesy “On The Loose”, countryballad “The Borderline” en folksong “Scene1”. Album producer Jason Mercer speelt op elke albumtrack elektrische bas of staande bas en Chris  Brown speelt orgel op 2 andere nummers: “Long Shot” en “A Little Too Long”.

Wijsneuzen als we toch wel zijn willen we echter even stilstaan bij onze twee eigen favoriete songs op “Water Tower View”, te beginnen met de accordeonsong “Victoria Station” waarbij Annie Keaton in de stijl van ‘Mazzy Star’-zangeres Hope Sandoval zachtjes zingt over hoezeer ze haar geliefde wel mist. De virtuoze accordeonklanken worden gespeeld door Neil Thomas en Annie’s stem kan niet anders dan op je gemoed werken en je een krop in de keel bezorgen. Ook in “The Hollow” zijn de emoties oprecht en bezingt Annie Keating haar onvoorwaardelijk geluk als ze samen is met haar geliefde: “Down to the hollow, a safe house in the sky, free of fears and of loneliness, together you and I” zingt ze onder begeleiding van haar akoestische gitaar en een bluesy mondharmonica gespeeld door Trina Hamlin. Mogen we er ook “Fallen Down” nog even bijvoegen als finale aanbeveling van dit zeer mooie album.

Het kan nu echt niet lang meer duren vooraleer deze supergetalenteerde zangeres een breder publiek zal bereiken en de erkenning zal krijgen die ze zo erg verdient. Misschien moet ze wel eens naar onze contreien afzakken om wat extra promotie voor haar werk te brengen via live optredens.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby