RICH HARPER - LIVE IN SCANDINAVIA

Sinds we zijn vorige cd "Musicians Standard Time" hier bespraken zijn er iets meer dan twee jaar verstreken. Voor deze nieuwe cd kwamen de opnames van een toer doorheen Zweden en Noorwegen datzelfde jaar. De  cd bevat zo te horen geen nieuw materiaal en bestaat dus uit nummers van zijn drie voorgaande releases.

De uit Pittsburg Pennsylvania afkomstige slide gitarist heeft tot op heden hier nog weinig bekendheid, maar daar zou wel eens verandering kunnen komen, want de Scandinaven heeft hij zo te horen al ingepakt, nu de rest van Europa nog.

Als duidelijk hoorbare invloeden kunnen we ondermeer  Eric Clapton, B. B. King, Rory Gallagher, Freddy King en Duane Allman vernoemen, wat betekent dat de nummers van Rich zich vooral in de hoek van blues en southern rock bevinden. Het mooie "Look out My Window" waarin hij zijn gitaar in 't midden van het nummer wonderlijk zachte vioolachtige klanken ontlokt vooraleer ze met volle kracht "ontploft" in het ruigste bluesrock geluid, behoort tot een van de hoogtepunten van de cd en waarschijnlijk ook elk optreden.

Een klein minpuntje, van de vier extra bonustracks op de cd (opnames van een concert in Noorwegen dit jaar) zijn er drie hernemingen van nummers die eerder op deze cd te horen waren (van de Zweedse toer uit 2008), en ze verschillen niet echt van deze versies, dus lijken ze ons ietwat overbodig.

Dit gezegd zijnde willen we toch besluiten met de vermelding dat we "Live In Scandinavia" zeker kunnen aanbevelen aan allen die houden van ongepolijste, funky bluesrock met veel slide. Deze is voor jullie!

(RON) 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Kanawha ST records

video