DAVE ARCARI - DEVILS LEFT HAND

"Dave plays like he got his skin turned inside out and pretty soon my skin was inside out too listening and it was all good. That boy bleeds for you – he a real down deep player and a soul man..." SEASICK STEVE

De schotse bard Dave Arcari heeft blijkbaar wat met de duivel. Niet alleen gaat hij op een podium tekeer als een Beëlzebub in een wijwatervat terwijl hij zijn punky slide-bottleneck blues brengt, maar hij noemt zich op zijn nieuwe cd zelfs the Devil's Left Hand. Even contact opnemen met Steve Earle (Devils Right Hand) leek ons aangewezen, kwestie van evenwicht te brengen. Maar wat lazen we toevallig in de tourinfo: op 1 september traden beiden samen op in Schotland, dus dat is al geregeld. 

In wezen verschilt ook deze nieuwe cd van Dave weinig van zijn vorige releases.  Dat betekent: alternatieve blues, recht voor de raap, enkel zijn stem en zijn National Resophonic, beiden op full power. Kale blues met Keltische invloeden, vooral de zang is getekend door de herkenbare Schotse tongval van Dave.

Hij benadert zijn nummers met een rock 'n roll en punk attitude, zonder overbodige franjes. In een nummer als "Dragonfly" is dat erg duidelijk, met wat schaarse minimale percussie van Paul Savage, Dave's geschreeuwde vocalen en een National onder stress, heeft die song dat rauwe, primitieve oer-bluesgeluid dat zijn handelsmerk geworden is. Ook "Devil's Deal" leunt daar sterk tegenaan. Dit betekent niet dat Dave niet af en toe wat gas terugneemt,zijn versie van "Troble In Mind" is zelfs naar Arcari normen..euh..beheerst te noemen.

Een aantal nummers kwamen ons bekend voor, het zijn dan ook opnieuw opgenomen versies van nummers die we op zijn oudere cd's reeds leerden kennen. Spijtig, we hadden liever allemaal nieuw werk gehoord, maar dit is natuurlijk muggenziften want slechts weinigen zullen vermoedelijk zijn eerste EP's waarop deze nummers voorkwamen thuis reeds in hun platenkast hebben. Voor de rest kunnen we je enkel deze trash blues cd van harte aanraden. Nog enkele nachtjes slapen en je kan 'm kopen. Op 1 november is het namelijk zover.

(RON)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Buzz Records

video