BRIAN LANGLINAIS - TONIGHT I MIGHT

Zijn debuut "Rock & Fire" was voor mij een van de hoogtepunten van 2006. Vier jaar wachten op de opvolger viel dan ook lang. Brian is geboren en getogen in  Louisiana en dat hoor je duidelijk doorklinken in zijn muziek. Hij brengt met zijn flexibel stemgeluid rhythm and blues, rock en honky-tonk, net zo goed als soulvolle ballades. Langlinais' perfecte frasering en zijn doorleefde maar subtiele stemgeluid waren de sterke troeven op dit debuut, plus het feit dat meerdere songs van de hand van een van de beste songschrijvers in het genre kwamen, namelijk niemand minder dan Gary Nicholson, de man die  ook het meeste materiaal van Delbert McClinton pent.

Vandaar ook de regelmatige overeenkomsten met de muziek van McClinton. Ook op deze cd horen we de gelijkenis opnieuw, al schreef ditmaal Nicholson maar één nummer: "Don't Shoot The Snake In the Bottom Of The Boat", meteen één van de meest bluesy tracks hier.

Hij begint sterk met "Tennesee Hideaway" geschreven door de erg onderschatte Danny Flowers, een man wiens cd's we ook koesteren. Walt Wilkins zorgde voor de productie samen met Bill Small en zijn uitstekende band The Mystiquos was ook van de partij. "Do What's Right" een nummer van ex- Allman Brothers gitarist Jack Pearson kreeg ook een mooie bewerking, maar "By My Own Hand", een langzaam, gevoelig nummer overtreft alles. Brian laat zich hier als zanger van zijn sterkste kant zien. "She's Everything To Me" herinnert wat aan het geluid van de Subdudes, vanwege de mooi accordeonpartijen van Chris Gage.

Op tekstueel gebied loopt doorheen de songs duidelijk een rode draad: namelijk een beter mens worden en je verantwoordelijkheid steeds blijven opnemen. Titels als "Do What's Right", "Never Give Up", "It Could Have Been Worse", "I Was A Burden" spreken voor zichzelf.

Zijn tweede cd was het lange wachten meer dan waard, Brian Langlinais heeft ons met zijn prachtstem opnieuw twaalf uitstekende songs vol afwisseling afgeleverd. Van blues tot soul, van Americana tot Honky Tonk. Een nieuwe release die wat ons betreft tot de beste behoort wat we dit jaar al mochten beluisteren, en die bij elke draaibeurt steeds wat meer tot je doordringt.

 (RON)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Blue Boot Records
Info: BigSisterProductions

video