RONNIE FAUSS – MULLIGAN

Dallas, Texas: we hebben er in de jaren ’70 alles over vernomen via de gelijknamige populaire tv-serie rond de familie Ewing. Het is ook de natuurlijke habitat van singer-songwriter Ronnie Fauss die als grote fan van traditionele songsmeden als John Prine, Steve Earle, Hank Williams en Townes Van Zandt in 2008 besloot een poging te wagen om in de voetsporen van zijn idolen te treden.

Dit resulteerde in een eerste ep “New Songs For The Old Frontier, Volume 1” die in het begin van 2009 werd uitgebracht en waarop Ronnie Fauss zes nummers ten gehore speelde. Daar komt nu een vervolg op met een tweede ep die de titel “Mulligan” meekreeg en ook uit zes tracks bestaat.

De liedjes zijn eigen composities maar stralen elk een breed gamma aan invloeden uit. Alt.country en Americana zouden de beste catalogi zijn om deze songs in onder te brengen. Er is echter voldoende afwisseling en diversiteit tussen deze beperkte schare aan liedjes. Vlotte, uptempo rocksongs als “To Ease My Mind” en “Just Another Tuesday” worden gevolgd door “Wish”, een door mandoline begeleide akoestisch song en door “It’s A Long, Long Way”, een vlot meezingbare, catchy countryfolkrocker.

Daarna volgt een met pedal steelklanken van Joe Butcher doorspekte countrywalsje via het nummer “Tia Maria”. Die pedal steel blijft ook klagend en nadrukkelijk aanwezig in het slotnummer “Driving Through Memphis”, een intimistische pianoballad waarin we de mooie stem van Ronnie Fauss het best tot uiting horen komen.

Het blijven natuurlijk maar ep’s en het wachten op een volwaardige full-cd blijft nog even duren. Maar onder de noemer ‘kort doch goed’ kan “Mulligan” van Ronnie Fauss een waardevolle aanwinst genoemd worden.

 (valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label:  FTG Records