HOT SPOT BLUES BAND - FEELING ALRIGHT

Blues rock van Brazilliaanse origine. We zaten er, eerlijk gezegd, niet direct op te wachten. Maar laat ons, onbevooroordeeld als we zijn bij Rootstime, eerst luisteren naar wat gitarist zanger Gustavo Andrade, zijn broer Luiz op drums en bassist Jonas Lima  ons weten te brengen. Je weet maar nooit wat voor talent er soms op onverwachte plaatsen opduikt.

Het lezen van de songlist geeft echter weinig hoop, want het betreft hier stuk voor stuk songtitels die we als bespreker van bluescd's ondertussen zonder uitzondering  al meerdere malen in ons bezit hebben. Geen enkele eigen song, maar ook dit is geen bezwaar, denk je dan, misschien krijgen de coverversies van klassiekers als "Rollin & Tumblin", "I"ll Play The Blues For You", "Born Under A Bad Sign" en andere overbekende bluessongs, wel een aparte, originele benadering...

Spijtig genoeg is ook dit niet het geval, en kunnen we Hot Spot Blues Band klasseren onder de hoofding "leuk coverbandje". Interessant in kleine bluesclubs om live te zien, of als opener van een bluesfestival, dat waarschijnlijk wel. Op plaat echter blijkt 't met enkel dergelijk materiaal moeilijk  om het wat boeiend te houden. Goed gespeeld, maar nogal voorspelbaar, dat vat deze release zo wat samen.
Feeling Alright? Neen, niet echt, al moeten we toegeven dat de titelsong, de bekende Traffic / Dave Mason cover waarmee deze cd afsluit, ons nog het best beviel. Je kan 'm beluisteren en bekijken op bijgevoegde clip.

(RON)

 

Artiest info
   
 

Label: Blues Time Records

video