GROOVE EDDY - OVERLOAD

De in het Australische Monbulk, Victoria wonende Eddie Cole is een folkartiest die zijn rootsmuziek op plaat vanaf nu presenteert onder het pseudoniem ‘Groove Eddy’. Wij kennen hem echter al zo’n 2 jaar toen we zijn schitterende plaat “It’s The Apocalypse, Baby” enthousiast bij u mochten introduceren, een cd die ten huize van ondergetekende nog op zeer regelmatige basis in de cd-speler draait, vooral dan de nummers “Maria” en “Like Für Elise”.

Na een reeks klussen te hebben gedaan en als gitaarleraar zijn inkomen te hebben vergaard, besloot Eddie Cole om zijn succes te gaan beproeven als zanger, muzikant en songschrijver. Zijn debuutplaat als ‘Groove Eddy’ ligt nu in de betere platenzaken onder de titel “Overload” en bestaat uit elf zelfgecomponeerde nummers. Als backing vocaliste zingt Amber-Rose Hulme mee en op enkele songs horen we ook violiste Judy Hamilton meezingen. Bassist Joel Hulme en drummer Nigel Picknell zorgen voor het ritmesectiegebeuren op “Overload”.

Voor de songs op dit album grasduint Eddie Cole in de laden van de folk en countrymuziek. Hij geeft de liedjes een geheel eigen cachet mee door zijn zeemzoete zangpartijen. Bij de kuitenbijters onder de songs op dit album horen de nummers “Wildflower”, “Melody Your Love Is Song”, “Only Love Can Heal”, “Only For Awhile” en het fantastische “Courage”, stuk voor stuk prachtige ballads met sterk vocaal werk van ‘Groove Eddy’ Cole.

Eddie Cole mag nog zo vaak als hij wil van artiestennaam veranderen, wij zullen hem altijd herkennen en appreciëren als een uitstekende songschrijver met een fluwelen stem die zeer catchy melodieën in zijn liedjes weet te verwerken. Een heerlijke topplaat, deze “Overload”.

(valsam)
“Two years ago we strongly admired the album ‘It’s The Apocalypse, Baby’ from Eddie Cole. He now returns with the cd ‘Overload’ - another piece of magnificent jewelry - under the name ‘Groove Eddy’. He can keep changing his artist name as often as he wants, we will anyhow keep recognising the beauty of his work. A true top record, this is.”
– www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran