THE SPARKLEBERRIES – SKYLIGHT EXCHANGE

‘Skylight Exchange’ is het debuut van The Sparkleberries. Deze groep draait rond zanger / gitarist Ken Kleinfeld, afkomstig van Chapel Hill, North Carolina.  Ken Kleinfeld houdt van rock & roll zonder nonsens. De invloed van groepen als The Velvet Underground zonder John Cale, The Modern Lovers (Jonathan Richman) en in mindere mate Television zijn duidelijk terug te vinden in de muziek.

Bij een eerste beluistering valt deze vergelijking net iets hard op, daar de stem van Ken Kleinfeld en stijl van zingen veel gelijkenissen toont met deze van Lou Reed. Kleinfeld bezit echter over genoeg songwriter-kwaliteiten om catchy songs te maken. De begeleidende gitaarpartijen van Chris Stamey geven de nodige afwisseling.

De plaat begint met een aantal sterke rock nummers als ‘Tim’, ‘Maple Park’ en ‘Jumeau’. De song ‘Architect Of Woe’ zou als single best de nodige airplay mogen krijgen. Na een aantal nummers begint de magie wat af te tanen. Nummers als ‘Into Your Heart’, ‘Holly’ en  ‘Guitar Store’ (een love story in– u raadt het al – een gitaarwinkel) missen de nodige drive.

Door de korte duur van de songs – de meeste duren slechts twee à drie minuten – kan er van verveling nooit sprake zijn. Dit is de sterkte van deze plaat : pretentieloze rock, gespeeld met overgave en niet nodeloos gerekt.
 (jr)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Quesbar Records

Info: Rob Forbes