BOBBY MESSANO - LIVE IN MADISON

Hij werd geboren in New jersey en begon zijn carrière als veertienjarig gitaristje en halverwege de jaren zeventig was hij in New jersey een van de bekendste gitaristen.  Een band die zich "Stanky Brown " noemde zocht een gitarist en Bobby deed mee aan de audities. Hij kreeg de job en enkele weken later toerden ze als voorprogramma van Kansas, toen zowat de hottest band van het moment. Natuurlijk had dit gevolgen: Boston, Steve Miller Band, Outlaws en de Allman Brothers waren de volgende op het rijtje om van zijn diensten gebruik te maken.

Door de exposure die dit met zich meebracht werd hij vervolgens gevraagd om de gitarist te worden van Starz, een band met heel wat naam op dat moment en ze deelden de affiche met groepen als Styx, Ted Nugent en Rush. Toen Starz splitte ging Bobby het wat rustiger aandoen en werktte vooral in het sessiemuzikant. Als je in New Jersey woont kom je dan al vlug in aanraking met de Springsteen entourage, hetgeen resulteerde in sessiewerk met Clarence Clemmons.

Wat later volgde een zes maanden durende samenwerking als gitarist van Steve Winwood voor een tour doorheen Europa. Vervolgens deed hij vijf jaar studiowerk voor de meest uiteenlopende artiesten  en in 1987 werd hij de gitarist voor het "Midnight Blue" tour van Lou Gramm, de ex- zanger van de rockband Foreigner. Sins hij in 1989 onder eigen naam cd's begon uit te brengen is dit zijn vierde release . Eerst was dat muziek in het verlengde van de bands uit het circuit waarin hij zich bewoog, maar met zijn opvolger bewoog hij zich al in de blues en funk richting. Om een lang verhaal kort te maken, nu eind 2010 ligt hier voor ons  zijn eerste live cd, die hem duidelijk als een zeer energiek bluesrock gitarist en zanger laat horen.

Bekende covers zoals Cream's "Politician" vinden we hier terug, van zijn vroegere werkgever leende hij "Can't Find My Way Home" en van Hendrix "Little Wing"  Natuurlijk de bijna onvermijdelijke Robert Johnson composities, twee zelfs: "Ramblin' on My Mind" en "Crossroads" en om te besluiten nog Willie Dixon's "Let Me Love You".

De rest van de songs, een vijftal, zijn eigen geschreven nummers, waarvan vooral de slow blues "Holdin' Ground" de moeite is. Ongepolijst, alsof je er zelf bij was klinkt deze "Live In Madison", waarvoor dochtertje Natalie het mooie hoesje tekende. Net als dat hoesje komt de muziek van Messano van diep uit het hart. Geniet ervan!

(RON)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Prince Frog Records

video