DELANEY GIBSON – HURRICANES AND FORGET ME NOTS

Twee platen zijn er al te koop van de Californische singer-songwriter Delaney Gibson: “The Worst Kind Of Way” uit 2008 en haar recentste album “Hurricanes And Forget Me Nots”. Van deze laatste plaat zijn er ook al twee tracks geplukt voor de soundtrack bij 2 populaire Amerikaanse tv-shows.

Delaney Gibson is afkomstig van Panama City, Florida maar verhuisde op jonge leeftijd met haar ouders mee naar Ventura in de Amerikaanse staat Californië. Al gauw maakte ze haar ouders duidelijk dat ze in de muziekbusiness naam en faam wilde maken en dat ze zang wilde gaan studeren. In die studies slaagde ze met grandeur en aan het einde van haar tienerjaren had ze ook al op vele podia het beste van zichzelf gegeven. Soms zelfs als backing vocaliste in het gezelschap van grote namen van Barbara Streisand, Andrea Bocelli en Barry Manilow.

In 2007 verscheen een eerste ep ‘Cruel And Beautiful” die haar onder de aandacht bracht van professionals in de muziekwereld. Haar song “La Di Da” uit deze nieuwe cd werd gebruikt voor de tv-show “The Real World” en zal in de vakpers ook steeds aanleiding blijven geven tot vergelijkingen met de muziek en de stijl van Regina Spektor. Die vergelijking is ook reëel aanwezig maar Delaney Gibson een kopie van Spektor noemen is geheel onterecht.

Zij schrijft haar eigen nummers en varieert voldoende om van een voor de toekomst veelbelovend talent te spreken. Piano en gitaar zijn haar voornaamste begeleidingsinstrumenten met hier en daar een toegevoegd sfeermuziekje via viool of cello.

De inspiratie voor dit album kwam er naar aanleiding van de beëindiging van een langdurige liefdesrelatie en de periode waarin ze op zoek ging naar een nieuw leven. De ‘vergeet-mij-nietjes’ uit de titel van deze plaat zijn een duidelijke verwijzing naar de hoop die ze koestert dat haar geliefde positieve herinneringen aan hun relatie mag blijven overhouden. In de mooie ballads “Kill Me Now” en “Careful” etaleert zij haar capaciteiten als zangeres en songschrijfster, terwijl “Better Version Of Me” als een swingende rocksong wordt gepresenteerd.

In het akoestische, emotionele liedje “Rain Or Shine” zingt Delaney Gibson in duet samen met co-auteur Joshua Bartholomew. Wij betrappen ons er op dat we het nummer “Dear John” samen met slotnummer en pianoballad “Happy New Year” vaak opnieuw beluisteren.

Deze dame staat aan het begin van een langdurige carrière in een wereld waar ze liefst van al in wil vertoeven. Met haar talent als componiste en vocaliste mag dat echt geen problemen opleveren.
(valsam)


“Delaney Gibson is standing on the porch of a long lasting, successful career in a musical world she really loves to play in. Her fantastic songwriting skills, as well as her vocal performance will be heartily welcomed by true music fans. ‘Forget Me Nots?’ is her request, you bet we won’t.”
–  www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video