THE JOHN LENNON SONG PROJECT - IMAGINED

Tom Dean en Rex Fowler hebben onder de gelegenheidsgroepsnaam ‘The John Lennon Song Project’ met het album “Imagined” een herdenkingsplaat opgenomen naar aanleiding van de virtuele 70e verjaardag van hun Beatles-idool op 9 oktober.

Met heel veel liefde en respect voor de door een laffe moord in New York omgekomen Lennon grasduinen beide heren door het indrukwekkende songrepertoire van deze ex-Beatle. Ze coveren enkele van zijn grootste hits maar zijn ook op zoek gegaan naar minder bekende liedjes die de legendarische songschrijver Lennon tijdens zijn leven gecomponeerd heeft.

Dean en Fowler zijn in principe vooral gekend om hun muzikale activiteiten in de folk- en rockmuziek van de jaren ‘70. Tom Dean speelt bij de groep ‘Devonsquare’ en Rex Fowler is de frontman de formatie ‘Aztec Two-Step’. Voor de opnamen van deze cd hebben ze ook een aantal gastmuzikanten uitgenodigd waaronder vocaliste Alana MacDonald (ook van ‘Devonsquare’), mondharmonicaspeler Rob Paparozzi en accordeonist Gary Schreiner.

Er werden songs geselecteerd uit de Beatles-periode van Lennon maar ook nummers die hij als soloartiest speelde of bij de ‘Plastic Ono Band’. Een aantal keren worden liedjes ook gemixt in een soort medley van twee songs. Zo horen we o.a. de combinaties “I’ll Get You/Imagine”, “Come Together/ I Am The Walrus”, “You’ve Got To Hide Your Love Away/Norwegian Wood”, “A Day In The Life/Across The Universe” (voor ons de allermooiste song op deze cd), “You Can’t Do That/I Call Your Name”, “The Word/We Can Work It Out” en “Tomorrow Never Know/Lucy In The Sky With Diamonds”.

De nummers die integraal gecoverd worden zijn “I’ll Cry Instead”, “Girl”, “Rain”, “Julia” (met erg knap cellowerk van Jordan Jancz), “I Don’t Want To Spoil The Party”, “Help” en “In My Life”, hier solo gezongen door Alana MacDonald. De algemene sound van deze versies is voornamelijk akoestisch met 2 gitaren en harmonieuze samenzang tussen Rex Fowler en Tom Dean.

Helemaal aan het einde van dit eerbetoon staat nog één nummer dat niet van Lennon is maar door Rex Fowler werd geschreven naar aanleiding van zijn plotse dood, het mooie “Johnny’s An Angel”, een herbewerking van een song die hij eerder al met zijn groep ‘Aztec Two-Step’ had opgenomen.

Dit album is een ode van twee al wat oudere muzikanten die in hun jeugdjaren door John Lennon werden geïnspireerd om zelf aan een weg in de muziekwereld te gaan timmeren. Hun bewondering en affectie voor zijn werk wordt hier definitief vereeuwigd in “Imagined”, een erg mooi album dat zonder meer aan de collectie platen van de vele Lennon-fans mag worden toegevoegd.

(valsam)
“With lots of admiration and affection for the work of the man who has inspired them to start an own career in music, Tom Dean and Rex Fowler have created a great tribute album that all John Lennon-fans can blindly add to their collection of cd’s from their idol. This is a magnificent labour of love on respectfully selected songs from one of the greatest songwriters ever alive.”
– www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video