TUCSON SIMPSON - RAINSHINE

Vier jongens met als thuisbasis Memphis verenigden zich onder de naam Tucson Simpson.  Graham Perry en Kevin Gilmore, die eerst als singer- songwriterduo een vijftal jaren samen optraden, omringden zich een tiental jaartjes geleden namelijk met gitarist Steve Mc Craw en bassist Steve Hearn.

Hun muziekstijl noemen ze heel toepasselijk Delta-rock, want hun roots-rock bevat evenzeer bluesy elementen. Zelf noemen ze als voornaamste invloeden bands als Wallflowers, Dylan, Tom Petty en Widespread Panic en ik zou daar namen als Steve Earle en Bottle Rockets willen aan toevoegen, omdat ik ook daar elementen van terughoor. Eveneens is de echte Southern rock een van de pijlers van hun sound. Lynyrd Skynyrd en Allman Brothers klinken hier en daar door, luister en kijk maar even naar de clip  van "Alabama" bijvoorbeeld (what's in a name..).

Na een E.P: "Drawn & Ready" in 2001 volgde al gauw de full cd "Hot Town" als echt debuut in 2002. De jongens werden al dadelijk zwaar op de proef gesteld, want hun eerste gitarist Sam Plumlee stierf tijdens die opnames, na het vastleggen van zijn gitaarbijdragen op de song "The Money Ain't There".

Was dat de reden waarom het zo lang duurde voor er weer materiaal van deze band opdook, we weten het niet, maar als je beide cd's na mekaar beluistert blijkt "Rainshine" na  acht jaar bijna naadloos bij "Hot Town" aan te sluiten. Opnieuw in blues gedrenkte Americana en rootsrock, meestal stevig en ruig, soms rustig en akoestisch zoals in de instrumentale afsluiter "Heart".

Merendeels sterke songs met catchy hooks, zoals "I Can't Shed My Skin" er eentje is, en zo zijn er meerdere op deze "Rainshine". Neem nu "American Shame", een song zoals Tom Petty er schreef in zijn beginjaren, of ook Brian Henneman van Bottle Rockets, een nummer dat onder je hersenpan kruipt binnen de korstte tijd...mooi!  Geef 'm even een luisterbeurt, deze nieuwe van Tucson Simpson, je zal er geen spijt van krijgen.

 (RON)         

 

Artiest info
   
 

CD Baby

Label: GGP Records

video