CHAD JOHNSON  -  HISTORY

De Cd opent met een beter dan gemiddeld countrynummer waarin we ook nog duidelijk de blues terugvinden. Leuk. En dat positieve gevoel bekruipt me regelmatig in de loop van het geheel. Alle nummers zijn volledig van de hand van Chad zelf, zowel tekst als muziek . Alweer een punt bij van de meester ! Een Cd om u tegen te zeggen.

Zijn stem ligt ergens tussen de de Texas en Nashville sound. Niet té commercieel en ook niet té ruig. De meeste nummers worden erg beluisterbaar door de inkleuring met een tweede stem van Meredith Fierke. Het moet trouwens gezegd dat Chad zich heeft omringd met een groep zeer goede muzikanten, zoals Jason Paulson op gitaar en Mark Allen op harmonica. In Noord Belgie wordt amper naar dit soort betere Amerikaanse country geluisterd. Een belangrijke reden om de walen ne dikke kus te geven. Van de onze noorderburen kan hetzelfde gezegd worden.. En ik blijf dat allemaal ook zeer verwonderlijk vinden want als je Steve Earle deze songs laat zingen en er een overstuurde gitaar aan toevoegt zal men allicht al snel van een nieuw meesterwerk praten.

Hetgeen nogmaals mijn mening staaft dat mensen vaak veel te oppervlakkig op een “algemene sound” afgaan in plaats van er eens rustig voor te gaan zitten . Laat gewoon in ontspannen toestand, zonder enig vooroordeel , deze muziek op je afkomen. Tenzij er stront in uw oren zit zal je moeten toegeven dat we te maken hebben met een CD (16 nummers !!) vol rustgevende, aangenaam beluisterbare liedjes in de ware zin van het woord. Geen moeilijk doenerij, geen vergezochte ingewikkelde structuren . Gewoon eenvoudige pure schoonheid.

De instrumentale invulling van de solos op akoestische gitaar zijn van een heel hoog nivo en tillen de CD zeker behoorlijk op. Vernieuwend is dit natuurlijk allemaal niet te noemen. Maar wat hebben we aan vernieuwing die als er een kakofonie in onze oren klinkt…. Dan liever eenvoudige, herkenbare schoonheid en dat horen we hier zeker zonder duidelijk te kunnen stellen : dit is de stijl van x of y. Een beetje Pat Green, wat Bruce Robison, wat Robert Earl Keen, een scheut Slaid Cleaves, een geut Darell Thompson….Meng dat allemaal mooi samen en je komt behoorlijk dicht in de buurt….

Gewoon genieten en stoppen met zeveren ….

Luc ‘The Healer’

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby