JOE LOUIS WALKER ' S BLUES CONSPIRACY - LIVE  ON THE LEGENDARY RHYTHM & BLUES CRUISE

Toen we de man begin vorig jaar nog interviewden tijdens de Southern Blues Night sprak hij  ons reeds van de blues cruise die hij samen met andere bluesartiesten-vrienden van muziek zou gaan voorzien. Achteraf een gedroomde gelegenheid voor unieke opnames natuurlijk. Die cd is er nu en het lijstje vrienden die hem op de boot vergezelden is indrukwekkend te noemen, niemand minder dan Johnny Winter, Curtis Salgado, Mike Finnigan, Tommy Castro, Duke Robillard, Kirk Fletcher, Kenny Neal, Jason Ricci,Nick Moss, Paris Slim, Tab Benoit, Watermelon Slim, Mitch Woods plus nog een handvol andere, wat minder indrukwekkende bluesnamen waren van de partij op dit rijkelijk met blues doordrenkte bootreisje doorheen de Caraïben begin dit jaar.

De opnames zijn gemaakt zonder veel overdubs of mixwerk, een methode die gelukkig voor liefhebbers van livemuziek, steeds meer opgang maakt de laatste jaren, waarschijnlijk één van de schaarse positieve gevolgen van de crisis. De nummers die Joe Louis gebruikte voor deze all-star jams stammen voornamelijk van zijn twee laatste studioplaten "Witness To The Blues" en "Between A Rock & The Blues" afgewisseld met enkele goed uitgezochte covers.  Omdat zijn fans al jaren vroegen om nog eens een live registratie (degenen die hem aan 't werk zagen begrijpen waarom) greep hij deze buitengewone gelegenheid aan om hen tevreden te stellen. Hij had dit spelen met gasten trouwens al eerder met veel succes gedaan met zijn "Live at Sims" en met "Great Guitars" cd's.

Wat krijgen we  hier zoal te horen? Wel, ondermeer een stomende jam met Kirk Fletcher van de Mannish Boys, een gitaarorgie kan je 't bijna noemen, deze "Ten More Shows To Play" waar beide heren mekaar het vuur aan de schenen leggen in ware guitar shoot-out stijl.
Andere hoogtepunten zijn het samen met Kenny Neal gebrachte "A Poor Man's Plea" en "Tell Me Why" waarop Duke Robillard en de Britse jeugdige belofte Todd Sharpeville assistentie verlenen.  Of  de super soulstemmen  van Curtis Salgado met Mike Finnegan op de Deadric Malone klassieker "You're Gonna Make Me Cry".'(clip)

 De rest gaan we je echter zelf laten ontdekken, want er valt zoveel moois te halen op deze bluescruise. Het tropische zonnetje zullen we er zelf bij moeten denken in deze donkere oktoberdagen, maar met de hulp van Mister Walker, of het nu Joe Louis of Johnny is, maar liefst beide, zal dat wel lukken. Cheers!

(RON)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Stony Plain / Dixie Frog
Distr: Parsifal (B) Bertus (NL)

video